MENIU

Imunitatea lui Tăriceanu, dezbătută în Comisia juridică

Tariceanu

Comisia juridică din Senat începe azi dezbaterile cu privire la cererea de ridicare a imunității președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acuzat de DNA de luare de mită în dosarul Microsoft.

Marți încep dezbaterile din Comisia juridică din Senat pe marginea cererii ridicării imunității lui Călin Popescu Tăriceanu.

Comisia juridică este condusă de Robert Cazanciuc (PSD), iar vicepreședinte este Daniel Fenechiu (PNL). Mai fac parte din comisie Șerban Nicolae, Tit-Liviu Brăiloiu, Adrian Țuțuianu, dar și câte un senator de la PNL, ALDE, USR și UDMR.

Călin Popescu Tăriceanu spune că vrea să-și pregătească apărarea și că va studia dosarul, care are 17 mii de pagini.

Partenerul lui de coaliție, Liviu Dragnea, menține însă suspansul cu privire la votul senatorilor social-democrați. Șeful PSD spune că aleșii din partidul lui au personalitate, așa că nu știe dacă vor vota sau nu pentru ridicarea imunității lui Tăriceanu.

Opoziţia a anunțat că va vota pentru ridicarea imunităţii şi pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale privind dosarul DNA în care preşedintele Senatului este suspectat de luare de mită.

Mai mult, liderul PMP, Eugen Tomac, i-a cerut preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să demisioneze din funcţie.

„Căline, îţi dau un sfat preţios! Cred că ar fi bine pentru toată lumea să arăţi că ai demnitate. Ce-ar fi să să fii om de stat şi să demisionezi din Parlament, să arăţi că nu te ascunzi după imunitatea parlamentară?! Nu ar fi prima oară. S-a întâmplat şi în 1996. Părerea mea e că Dragnea a considerat că vrei prea mult. Bine, e şi părerea mea ca fotoliul de la Cotroceni e prea mult pentru tine!", a scris Eugen Tomac pe Facebook.

DNA a anunţat, joi, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Opoziţia va vota pentru încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Călin Popescu Tăriceanu

Mai multe articole despre:
Călin Popescu Tăriceanu