MENIU

Imagini ȘOCANTE cu gropi comune în Mariupol - Civilii uciși, îngropați în saci și pături după atacurile necruțătoare ale rușilor

Imagini ȘOCANTE cu gropi comune în Mariupol Foto: Evgeniy Maloletka/AP

Autoritățile din Mariupol, din sudul Ucrainei, supus blocadei de peste o săptămână și bombardat necruțător de ruși, au recurs la ultima soluție pentru îngroparea celor omorâți - gropile comune.

Pentru a face față numărului mare de cadavre, muncitorii orașului au săpat un șanț adânc de peste 22 de metri lungime în interiorul unui cimitir și au depus cadavrele soldaților și civililor care au fost uciși în timpul atacurilor repetate ale forțelor ruse.

„Într-adevăr, nu putem calcula câte morți avem, adică de trei până la patru ori mai multe. Nici măcar nu putem număra câți oameni au fost uciși pe străzi de bombardamente și artilerie.

Nu știm câte, pentru că nu putem aduna toate cadavrele și nu putem număra", declară viceprimarul Mariupol, Serghei Orlov, potrivit CNN.

Mai multe imagini cu un impact covârșitor au fost publicate de presa internațională după bombardamentele devastatoare de miercuri de la Mariupol.

Imagini tulburătoare au fost publicate de presa internațională cu mai mulți bărbați, îmbrăcați în salopete sau costume de protecție albastre, care pun mai multe cadavre într-un șanț.

Foto: Evgeniy Maloletka/AP (via CNN)

În unele fotografii, cadavrele sunt învelite în saci speciali, altele sunt acoperite doar de niște pături.

Foto: Evgeniy Maloletka/AP (via CNN)

Orașul este atacat de zile întregi, bombardat și izolat de forțele ruse. Cel puţin 1.300 de civili au fost ucişi în Mariupol de la începutul invaziei ruse, a anunțat miercuri Primăria orașului. 

Blocada a fost aplicată de armata rusă, ca strategie în forțarea predării localnicilor. Astfel că au rămas fără apă, electricitate. Cu o zi înaintea carnagiului de miercuri, Dmitro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei, a acuzat Rusia de crime de război prin tratarea celor 300.000 de civili drept ostatici.