MENIU

Imagini senzaționale din Japonia. Premierul britanic Rishi Sunak îi arată șosetele omologului japonez

Imagini senzaționale vin din Japonia. Premierul britanic Rishi Sunak îi arată șosetele omologului japonez, Fumio Kishida. Totul s-a petrecut în cadrul vizitei oficiale a liderului britanic pentru summitul G7, găzduit de țara niponă. 

După ce a respectat eticheta japoneză scoțându-și pantofii, premierul Sunak a făcut semn în jos și a spus: „Sper că echipa ta de baseball a avut un sezon mai bun decât echipa mea de fotbal, care a avut un sezon foarte prost”. Premierul este un fan al lui Southampton, care urmează să fie retrogradat din Premier League ca club pe ultimul loc.

În chestiuni mai serioase, Rishi Sunak i-a mai spus premierului japonez: „Cred cu adevărat că relația dintre cele două țări nu a fost niciodată mai puternică decât este astăzi. „Tu și cu mine am semnat acum Acordul de la Hiroshima pentru a consolida și a aprofunda și mai mult parteneriatul nostru”.

Ca parte a legăturilor mai strânse de apărare, securitate și cibernetică, Sunak s-a angajat să desfășoare o flotă navală în Pacific, parteneriat pentru semiconductori pentru a reduce dependența de Beijing și dublarea trupelor britanice în exerciții comune.

Mai multe articole despre:
premier marea britanie japonia