MENIU

Imagini ireale din orașul de la capătul lumii

Orașul Mirny, din estul extrem al Rusiei, nu este cel mai atractiv loc din lume, ba dimpotrivă. Este într-o regiune neospitalieră și are la marginea sa o gaură uriașă, mai exact, o mină de diamante.  

Orașul, fondat în 1955, are o populație de aproximativ 37.000 de locuitori, potrivit ultimului recensământ.

Mina de diamante din Mirny, Rusia, e cea mai adanca groapa excavata de om. Are peste o jumatate de kilometru adancime si are un diametru de 1200 de metri.

Spatiul aerian aflat deasupra minei este inchis pentru elicoptere din cauza catorva incidente in care 2 elicoptere au fost aspirate de fluxul de aer descendent din mina!

Numită ,,Oraşul de diamant'', mina Mir din estul Siberiei este atât de mare încât creează un vortex puternic, scrie Descoperă.

Gaura, cu o adâncime de 524,8 metri adâncime şi un diametru de 1.609 m, face ca oraşul alăturat, Mirny, să pară lovit de un meteorit.

Mina a început să fie exploatată din nou în 2004, fiind create o serie de tuneluri subterane din care au fost extrase şase milioane de carate de diamente brute în 2014. Valoarea totală a minei se bazează pe adăugarea valorii diamantelor care au fost extrase şi a celor care încă se află în mină.

Mai multe articole despre:
Rusia Mirny