MENIU

Imagini cu muniția românească trimisă pe frontul din Ucraina. Obuze de 122 mm, producție 2022 -VIDEO

Portalul de știri militare Ukraine Weapons Tracker a postat o înregistrate video în care apar obuze fabricate în România, aflate la bordul unui obuzier autopropulsat al Armatei Ucrainene. De altfel, explicația care însotește postarea precizează că este vorba de muniție fabricată de compania Romarm, în 2022ent au trimis Ucrainei.

"Imagini (...) din interiorul unui obuzier ucrainean 2S1 Gvozdika 122mm arată că vehiclulul este încărcat cu muniție HE-FRAG fabricată de Romarm în 2022", au explicat cei de la .

#Ukraine: An uncommon look inside a Ukrainian 2S1 Gvozdika 122mm self-propelled howitzer- showing that the vehicle is loaded with HE-FRAG ammunition made by 🇷🇴Romarm in 2022. pic.twitter.com/b7y7a1DJoI

— 🇺🇦 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) August 7, 2022

Obuzierul autopropulsat 2S1 Gvozdika, proiect și produs în perioada sovietică, a fost exportat sau produs sub licență în toate statele fostului bloc sovietic, inclusiv România.

Potrivit site-ului Romarm, obuzele de 122 de milimetri pot lovi ținte aflate la cel mult15 kilometri, în funcție de arma cu care sunt lansate.