MENIU

Imaginea care i-a bulversat pe brăileni. Ce caută un garaj pe piloni, pe faleza Dunării?

Un garaj cocoțat pe piloni de fier, plasat chiar pe malul Dunării, pe faleza unde oamenii se plimbă relaxați, a apărut în urmă cu câteva zile la Brăila. Imaginea i-a pus pe gânduri pe localnicii care nu au înțeles 

Cum e posibil să pui garajul în mijlocul falezei Dunării, acolo unde se plimbă lumea, dar mai ales cum vei parca mașina în condițiile în care garajul cu pricina e la înălțime, pe patru piloni? Întrebările acestea i-au preocupat pe brăilenii care au văzut construcția cu pricina pe malul fluviului.

Explicația s-a dovedit mult mai simplă. Potrivit lămuririlor oferite de primărie publicației Infobrăila.ro, garajul e doar un exponat al unor studenți la arhitectură din Norvegia, angrenati intr-un proiect finantat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein si Guvernul Romaniei.

Studentii, indragostiti de arhitectura din perioada comunista, inclusiv de anostele blocuri cenusii, au intocmit o noua fata a Brailei, cu 9 abordari arhitecturale proprii, printre care si garajul, pe care il vad ca parte a mobilierului stradal de dinainte de '89, in niciun caz ca pe "o uratenie", a spus primarul Aurel Simionescu. 

"Ideea principala a fost de a reaseza niste spatii urbane din perioada comunista, inclusiv garajul, in orasul de azi. A fost o gandire. E ideea studentilor norvegieni", a declarat Simionescu, care a spus că exponatul va rămâne pe faleză timp de două luni.

Mai multe articole despre:
Brăila faleza garaj