MENIU

Imagine şoc: cum a fost "internat" un tânăr, pe holul spitalului. I-au improvizat un pat din scaune

<p>Anunţ de ultimă oră de la ministrul Sănătăţii: "Căutăm soluții..."</p>

Din lipsă de locuri disponibile, un tânăr din localitatea Brateiu a fost internat în Spitalul municipal din Mediaș, fiindu-i amenajat un fel de pat pe scaunele de pe hol. Scena a fost fotografiată de un alt tânăr, stârnind multe discuții pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, situația este una – susţin medicii – izolată, fiind vorba doar de o excepție, scrie Turnul Sfatului.

"Condiții spitalul Mediaș", este singura explicație postată de Nicușor Diac în dreptul fotografiei postată în cursul zilei de sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Potrivit altor surse din spital, tânărul care apare în imagine este din localitatea Brateiu, fiind diagnosticat cu diabet. A fost internat de mai multe ori în ultimele luni, ca urmare a unor complicații generate de boala sa. La momentul în care fotografia a fost realizată, tânărul tocmai ar fi revenit la Spitalul din Mediaș după ce, inițial, a fost internat la Cluj-Napoca. Iar pentru că starea acestuia necesita o intervenție rapidă, iar paturi nu erau disponibile, medicii ar fi decis să utilizeze scaunele de pe holuri. Pe aceste scaune, tânărul ar fi stat – sub perfuzii – aproximativ 90 de minute, până când s-a eliberat un pat corespunzător. Sursele medicale au mai arătat pentru sursa citată că astfel de situații sunt extrem de izolate.

Sursa foto

Mai multe articole despre:
0 spital Mediaş interneare pe hol brateiu