MENIU

Imagine fabuloasă: Cum arată ședința de guvern din Croația după victoria cu Anglia

Ședință de guvern la Zagreb, după meciul Croația-Anglia 2-1

O imagine cu miniștrii croați îmbrăcați în tricourile echipei naționale de fotbal în timpul ședinței de guvern s-a viralizat pe rețelele sociale.

Victoria spectaculoasă a naționalei Croației în fața Angliei în semifinala Cupei Mondiale din Rusia a stârnit o sărbătoare continuă acasă.

Reuniți în ședință de guvern și miniștrii de la Zagreb au simțit nevoia să marcheze victoria, așa că s-au îmbrăcat cu tricourile echipei de fotbal.

Croația este cea de-a doua finalistă a Mondialului din Rusia! Croații au învins Anglia în prelungiri, cu 2-1, și vor juca duminică în finala cu Franța.

La Zagreb și în Rusia, fanii croați au fost în extaz și au sărbătorit așa cum trebuie prima calificare în ultimul act al competiției. 

În tabăra englezilor, atmosfera a fost sumbră. În ciuda decepției însă, pe stadionul unde s-a desfășurat semifinala, englezii au început să cânte: ”Don't look back in anger”.

Anglia a început mai bine și după doar 5 minute, oamenii lui Gareth Southgate erau deja în avantaj. Kirian Trippier a executat magistral o lovitură liberă de la 20 de metri, iar Subasici nu a găsit răspuns.

Englezii au continuat să fie periculoși, dar după ratările lui Maguire și Lingaard, croatul Perisici a reușit să egaleze în minutul 68, când l-a învins pe Pickford cu o execuție din câțiva metri.

Scorul a rămas nemodificat până la final, iar partida a ajuns în prelungiri. Croații au fost cei care au dat lovitura și au punctat în minutul 109, în a doua repriză a prelungilor. Atacantul lui Juventus l-a învins pe Pickford cu o execuție din interiorul careului și a trimis-o pe Croația în prima finală de Mondial din istorie. 

Mai multe articole despre:
Anglia cupa mondiala Croaţia şedinţă de guvern