MENIU

Marius Manole renunță la Ordinul de Cavaler pentru Artele Spectacolului acordat de Klaus Iohannis

Marius Manole renunță la disticția oferită de Klaus Iohannis

Actorul Marius Manole renunță la Ordinul de cavaler pentru Artele Spectacolului, distincție primită de la Klaus Iohannis, în anul 2016. Acesta susține că nu îl mai recunoaște pe președintele României.

Manole a primit ordinul „Meritul Cultural”, pe care acum anunță că îl va duce portarului de la Palatul Cotroceni. 

„În ultima perioadă nu îl mai recunosc pe Iohannis, îmi este rușine că am primit de la dumnealui acel Ordin. Mă duc mâine de la 10.00 la Cotroceni, să-i dau înapoi medalia. Luați-o, faceți ce vreți cu ea, mie mi-e rușine că o am acasă la mine”, a spus Marius Manole, actor la Teatrul Național din București.

Marius Manole l-a susținut pe Klaus Iohannis, a ieșit pentru el în stradă și l-a votat, dar acum este nemulțumit de acțiunile sale, precum și alte personalități care l-au criticat în ultima vreme pe președinte. Artistul Tudor Chirilă l-a numit „ticălos" pe Klaus Iohannis, în timp ce actrița Oana Pellea a afirmat că votul ei a fost batjocorit de președinte.

„Tot ce se întâmplă e dezamăgitor, criza de 4 luni, faptul că a permis unui partid împotriva căruia noi am ieșit în stradă să ceară ministerele cu cei mai mulți bani... Știm foarte bine că acest partid nu se va reforma niciodată. Pentru mine este uluitor. Cred că se află pe ultima parte a mandatului, nu îmi dau seama, este un om pe care nu-l mai recunosc, pe care nu l-aș mai vota, un om în care ne-am pus toate speranțele. Nu pot să înțeleg. Când a candidat a fost cea mai bună opțiune, părea pro- european, un om care își dorește schimbarea, un om care își dorește ca justiția să fie liberă, să scăpăm de impostori și de hoți, dar a dat țara pe mâna impostorilor și a hoților. A distrus și bruma de încredere pe care o mai aveau românii în vot”, a declarat Marius Manole, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
marius manole iohannis distinctie cavaler