MENIU

Țigările aromate, interzise în 30 de zile. Cât mai rămân pe piață cele mentolate

Veste proastă pentru fumători. Țigările aromate vor fi interzise în țara noastră în doar 30 de zile, iar cele mentolate peste aproape trei ani. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul pentru promulgarea Legii privind stabilirea condiţiilor pentru fabricarea, prezentarea şi vânzarea produselor din tutun şi a produselor conexe şi de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun.

Cu alte cuvinte, președintele a promulgat o lege prin care este transpusă o directivă europeană în domeniul tutunului. Țigările aromate vor fi interzise în termen de 30 de zile de la publicarea legii în Monitorul Oficial. În schimb, țigările mentolate vor rămâne pe piață până în 2019, când vor fi și ele interzise. 

Această lege prevede și o schimbare a aspectului pachetului de țigări. Va exista o imagine grafică pe 65% din suprafața acestuia. Desenele vor trebui modificate la fiecare 1 ianuare, astfel încât fumătorii să nu se mai obișnuiască prea mult cu ele și să fie surprinși și speriați de noile imagini.