MENIU

ÎCCJ judecă azi un nou termen în dosarul de corupţie al Elenei Udrea

<p>Elena Udrea se prezintă azi la &Icirc;CCJ pentru un nou termen &icirc;n dosarul de corupţie </p>

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea se prezintă, marţi, 4 august, în faţa magistraţilor de la Înalta Curtea şi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), acolo unde se judecă un nou termen în dosarul în care Udrea este acuzată de fapte de corupţie.

Elena Udrea este cercetată sub control judiciar în dosarul "Gala Bute" în care este acuzată de abuz în serviciu şi luare de mită.

Fostul ministru al Turismului a stat în arest la domiciliu din data de 7 mai 2015. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, după ce Curtea Constituţională a hotărât că dispoziţiile articolului 222 din Codul de procedură penală încalcă legea fundamentală, întrucât nu este precizată durata maximă a arestului la domiciliu în procedura de cameră premliminară şi în cursul judecăţii în primă instanţă.

Elena Udrea este urmărită penal şi în dosarul "Microsoft", cauză în care a fost arestată preventiv din 11 februarie până în 17 februarie, când instanţa a înlocuit măsura cu arestul la domiciliu.

Udrea a stat în arest la domiciliu până în 25 februarie, când a fost arestată preventiv în dosarul "Gala Bute".