MENIU

IATA cere ca guvernele să informeze companiile aeriene cu privire la siguranța rutelor aeriene

IATA cere ca guvernele să informeze companiile aeriene cu privire la siguranța rutelor aeriene

Companiile aeriene se bazează pe guverne să le informeze cu privire la rutele care sunt sigure și nu compromit siguranța, a declarat vineri directorul Asociației Internaționale de Transport Aerian /IATA/, Tony Tyler, după ce un avion aparținând companiei Malaysia Airlines a fost doborât în estul Ucrainei, relatează Reuters.

În această perioadă, este important să fim foarte clari: siguranța este principala prioritate', a declarat directorul executiv al IATA, Tony Tyler, potrivit unei declarații.

'Nici o companie aeriană nu va risca siguranța pasagerilor, a echipajului și a avionului de dragul economiei de combustibil. Companiile aeriene depind de guverne și de autoritățile de control al traficului aerian pentru a le comunica spațiul aerian sigur pentru zbor și vor stabili rutele în cadrul acestor limite', se arată în declarație.

Aparatul Boeing-777, care zbura pe ruta Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbușit joi, în jurul orei locale 16:30, în apropiere de localitatea ucraineană Grabovo, situată la circa 50 de kilometri de orașul Donețk. Toate cele 298 de persoane aflate la bord și-au pierdut viața.

Mai multe articole despre:
IATA avion doborât Ucraina IATA GUVERNE