MENIU

Iarna nu pleacă atât de ușor! Un nou COD GALBEN emis de meteorologi. HARTA

Meteorologii anunţă un nou cod galben de vânt puternic în Moldova, Muntenia şi Dobrogea, valabil până sâmbătă la ora 14.00. Totodată, vremea va fi deosebit de rece, chiar geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor, până luni dimineaţă.    

COG GALBEN

Intervalul : 23 februarie, ora 08:30 - 23 februarie, ora 14
Zonele afectate : sud-estul țării și la munte
Fenomene : intensificări ale vântului
Mesaj : 

În intervalul menționat, în sud-vestul Moldovei, nord-estul Munteniei și local în Dobrogea, vântul va mai avea intensificări cu viteze, în general, de 55....60 km/h, iar pe litoral și în Delta Dunării vor fi rafale de 65....70 km/h. Vântul va sufla tare și în Carpații de Curbură și în estul Carpaților Meridionali, unde se vor mai atinge 70...80 km/h și zăpada va fi spulberată.

       Intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse și pe arii restrânse, se vor semnala temporar și în centrul și estul Munteniei, unde vitezele vor atinge 45...50 km/h.

Notă: Vremea va fi deosebit de rece pentru această dată, geroasă în cursul nopților și al dimineților, mai ales în regiunile nordice și centrale, până în dimineața zilei de luni, 25 februarie.

Prognoza meteo sâmbătă și duminică

Sâmbătă, vreme deosebit de rece, în cea mai mare parte a țări. Daca in urma cu doua zile temeraturile erau peste cele specifice datei, acum ele coboara sub normal. Va fi ger, dimineața, în nord și centru, local si în restul tarii, iar temperaturile maxime vor fi, in aproape toata tara, negative -de la -8 grade la Miercurea Ciuc, pana la 0, cel mult 2 grade, in Banat. Asadar, un regim termic sub cel normal cu pina la 8-10 grade. Vântul va continua sa sufle intens în prima parte a zilei, în sud-estul tarii, cu rafale în medie de 55...60 km/h, astfel că senzația de rece va fi mult amplificată. Pe crestele muntilor, deasemenea, va fi vant intens si va viscoli zăpada. In restul tarii, va sufla slab și moderat. In prima parte a zilei, in sudul si estul tarii, pe arii restranse, va mai ninge slab. Cerul va fi variabil, ceva mai innorat la munte si, la începutul de zi, în regiunile sudice și estice.

In Bucuresti, o zi deosebit de rece (-6…-5 grade, chiar -8 la periferie, in zori si -2…-1 grad la amiaza). Vântul va mai avea temporar intensificări în prima parte a zilei, astfel că senzația de rece va fi amplificată. Dimineata va fi innorat, dar apoi cerul se mai limpezeste, deci zarim si soarele.

Duminica, temperaturile, în special cele diurne, vor fi în usoara creștere față de sambata, dar vremea ramane mai rece decât în mod normal la aceasta data, cu ger dimineața, în nordul și în centrul țării, pe arii mai restrânse si în rest. Cerul va fi variabil, cu înnorări în jumătatea de nord a tarii, insa numai izolat va mai ninge slab. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și pe litoral, iar temperaturile maxime vor mai fi negative doar in centrul tarii, pina la -2 grade in depresiuni, in rest, pozitive -vor atinge frecvent 4 grade, poate chiar 5, in estul si sud-estul tarii.

In Bucuresti, duminica, în continuare mai rece decât în mod normal la această dată. -8…-6 grade, dimineata (spre -10 in jurul orasului) si 4 grade, cu plus, la amiaza -in conditii de cer variabil Cerul va fi variabil, vânt slab și moderat.

 


Mai multe articole despre:
meteo cod galben ANM