MENIU

Iarna bate la ușa bucureștenilor cu AVARII în rețea și calorifere reci ca gheața - MII de blocuri fără apă caldă - Sectoarele 2, 3 și 6, cele mai afectate

Sezonul rece vine cu avarii pe bandă rulantă în rețeaua termică a Capitalei. Sunt deja mii de blocuri fără apă caldă, la care se pot adăuga și altele fără căldură la venirea frigului. Se anunță o perioadă critică pentru bucureșteni, care pot rămâne în frig și fără apă caldă dacă temperaturile continuă să scadă. Compania municipală Termoenergetica a anunțat lucrări până la sfârșitul lunii noiembrie.

 

Iarna bate la ușă cu val de avarii în rețeaua termică a Capitalei. Mii de blocuri nu au apă caldă și riscă să aibă caloriferele bocnă la venirea frigului. Situaţia ar putea deveni critică, pentru că Primăria Capitalei mai are de plătit 700 de milioane de lei către ELCEN, compania care produce agentul termic pentru Bucureşti, bani pe care Nicușor Dan spune că nu îi poate plăti până la începutul sezonului rece. 

Temperaturile scad de la o zi la alta, iar avariile la rețeaua de termoficare din Capitală se înmulțesc. Mii de blocuri nu au apă caldă, iar oamenii se așteaptă la ce este mai rău.

Bucureștenii au declarat, la Realitatea PLUS, că „am mai avut probleme, apa caldă a fost întreruptă, ar acum nu mai avem probleme. (...)

Mă bucur că schimbă toate țevile, am văzut și pe străzile de din urmă, este un lucru bun că pune unele de calitate în loc. (...)

Vin acum alegerile să vedem acum cum am suferit și ce o să votăm”.

Și deși străzile sunt transformate în adevărate șantiere, unde se lucrează la înlocuirea conductelor vechi de zeci de ani, lucrările avansează în ritm de melc.

Lucrările de reparații și modernizare durează și până pe 20 noiembrie, potrivit anunțului companiei Termoenergetica.

Toate lucrările care au loc în acest moment în Capitală, în toate cele 6 sectoare, desfășurate de echipele companiei municipale pot fi urmărite AICI - CMTB.

În timp ce autoritățile pasează vina de la o instituție la alta, mii de bucureșteni au apă caldă și căldură la noroc, în fiecare lună trebuie să plătească aceste servicii de care nu beneficiază, cele mai afectate sectoare din capitală sunt 2,3 și 6, relatează Realitatea PLUS.

Peste un milion de bucureșteni ar putea primi căldură în apartamente chiar de săptămâna viitoare, dacă temperaturile continuă să scadă.