MENIU

IADUL DIN AFGANISTAN. Mărturiile tulburătoare ale unui militar român: "AVEAM PICIOARELE RUPTE"

Militarul a rememorat scenele de groază. 

Un sergent major din cadrul Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj-Napoca a rememorat scenele de groază pe care le-a trăit în timpul misiunii pe care a efectuat-o în Afganistan.

Băiţan Mugurel este comandant de grupa în cadrul batalionului 317 Cercetare "Vlădeasa" al Diviziei 4 Infanterie "Gemina" din Cluj-Napoca.

În urmă cu 2 ani şi jumătate, militarul în vârstă de 28 de ani a participat într-o misiune în Afganistan, unde avea să trăiască una dintre cele mai terifiante episoade din viaţa sa. Mai exact, în timp ce se afla împreună cu alţi militari într-un vehicul blindat american, acesta a trecut peste o mină improvizată plasată de insurgenţi, declanşând o explozie violentă, scrie citynews.ro.

"Cu greu am reuşit să ieşim din maşină, eu aveam picioarele rupte... A fost haos, eram prinşi într-o ambuscadă... După ce am ieşit, am văzut că în spatele meu era un coleg rănit, întins pe burtă. M-am dus la el, târâş, şi mi-am dat seama că era inconştient I-am acordat primul ajutor, i-am oprit hemoragiile şi l-am târât după mine până la celelalte maşini", rememorează cumplitul moment sergentul major Mugurel Băiţan.