MENIU

IADUL de pe Pământ! Aceasta este cea mai aglomerată închisoare din lume

3.800 de suflete într-un loc gândit pentru 800, deţinuţi dormind pe trepte sau pe terenul de baschet şi mâncare cât să nu moară de foame! Aşa a devenit închisoarea Quezon City din Manila să fie caracterizată drept ”Iadul de pe Pământ”. 

Penitenciarul din Manila, capitala Filipinelor, a fost gândită, în urmă cu 60 de ani, pentru 800 de persoane. De la celule, la cabinetul medical şi cantină. La jumătatea lui 2017, însă, sunt înregistraţi nu mai puţin de 3.800 de deţinuţi… Înghesuiala, lipsa de aer şi efectiv de loc în care să dormi îi fac pe cei închişi să îşi piardă minţile. Ba mai mult, Quezon City a devenit un adevărat iad pentru orice criminal sau traficant de droguri.

Conform publicaţiei The Independent, totul a început din momentul în care preşedintele Rodrigo Duterte a declarat război traficului de droguri: cum procesele durează ani de zile, deţinuţii ajung să se omoare între ei pentru un metru pătrat de spaţiu.

„Este atât de aglomerat încât nu mai poţi gândi limpede. Faci o mişcare şi sigur ajungi să te loveşti de cineva sau de ceva”, descrie unul dintre puşcăriaşii penitenciarul.

 

Mai multe articole despre:
închisoare Manila inchisoarea iadului