MENIU

I s-a spus că mai are câteva luni de trăit, dar au trecut 10 ani de atunci. Cum a învins cancerul

O femeie în vârstă de 52 de ani din Marea Britanie a aflat, în urmă cu 10 ani, că mai are câteva luni de trăit. Femeia suferea de cancer de piele în stadiul patru, pe care a reuşit în cele din urmă să-l învingă. 

Sandra Sayce nu crede în miracole şi nici nu este convinsă că a învins boala în totalitate, însă medicii care o văd regulat i-au confirmat că în corpul ei nu mai există celule canceroase.

Sandra a reuşit să învingă cancerul prin imunoterapie. Ea este persoana care a supravieţuit cel mai mult timp după cei s-a administrat un tratament împotriva cancerului, care este încă experimental, iar medicii sunt foarte entuziasmaţi de rezultate.

În septembrie 2006 a început al doilea tratament de imunoterapie, cu un medicament numit ipilimumab, care i-a reprogramat sistemul imunitar. A făcut doar patru sesiuni de tratament – unul pe luna – iar în luna decembrie a fost declarată sănătoasă.

James Larkin, doctorul care s-a ocupat de cazul ei, a declarat: “Imunoterapia reprogramează sistemul imunitar. Practic, învață corpul să lupte împotrivă celulor bolnave. Ideea este că, dacă o tumoare se schimbă și evoluează, și sistemul imunitar se poate schimbă și adapta la această tumoare.”

Mai multe articole despre:
tratament cancer cancer de piele imunoterapie