MENIU

I-a spus poliţistului în trafic "când o să stai în perfuzii, vor fi de la mine". Uluitor ce a urmat!

Judecătoria Piatra Neamt s-a pronuntat în dosarul în care Bogdan Mararu a fost judecat pentru ultraj la politist si a aplicat o pedeapsă de 4 luni de închisoare. 

La aceasta s-a adăugat si sanctiunea din 2006, de 3 ani de detentie cu suspendare pentru infractiuni la regimul vamal. Cele două pedepse nu s-au contopit, ci au fost adunate si a rezultat o pedeapsă de 3 ani si 4 luni, cu executare. Fapta a avut loc pe 27 decembrie 2012 când un politist de la Rutieră l-a tras pe dreapta pe Mararu (foto) pe DN 15, după ce radarul l-a înregistrat cu o viteză peste limita legală, 75 km/h.

Agentul s-a deplasat la autoturismul oprit, constatând că la volan se află Bogdan Mararu. I-a adus la cunostintă motivul pentru care a fost oprit, i-a solicitat documentele, după care l-a sanctionat cu 4 puncte amendă si 3 penalizare. Bănuind că va urma un dialog tensionat, mai ales că politistul îl mai sanctionase pe Mararu, agentul a pornit aplicatia de înregistrare a telefonului mobil. Bogdan Mararu i-a spus politistului că nu a avut viteză, mentiune trecută la rubrica „Obiectiuni“, după care a lansat un tir de amenintări. L-a acuzat pe agent că are ceva personal cu el si că o vor regla într-un fel sau altul în curînd. Ulterior a devenit mai explicit si i-a spus: „Când o să stai în perfuzii, să stii că-s de la mine“.

Incidentul a fost adus la cunostinta procurorilor în aceeasi zi, politistul prezentând si proba. În timpul anchetei, agentul le-a spus procurorilor că a folosit telefonul mobil pentru a-l înregistra pe Mararu, deoarece îl mai sanctionase în trecut pentru diferite abateri si se astepta la un comportament nefiresc.

Anchetatorii au constatat că într-adevăr agentul îl mai sanctionase în trei rînduri pe Mararu pentru depăsirea vitezei. Inculpatul a refuzat să dea declaratii în dosar, iar punerea în miscare a actiunii penale i-a fost adusă la cunostintă prin intermediul avocatilor din oficiu, deoarece la acea dată era deja încarcerat pentru tentativa de asasinat împotriva lui Dumitru Mironescu.

Bogdan si fratele său, Răzvan, au fost arestati în februarie 2013 pentru faptele care au avut loc în noiembrie 2012. Atunci au angajat un asasin, pe Vitalie Proca, pentru a-l ucide pe Mironescu. L-au recrutat pe basarabean prin intermediul altui cetătean din Moldova, Ion Drută. Ulterior i-au pus lui Proca la dispozitie masina cu care s-a deplasat la Bucuresti, unde a pîndit timp de cîteva săptămîni viitoarea victimă.

Totusi Proca a făcut o gafă imensă, confundîndu-l pe pietrean cu un alt bărbat care stătea în acelasi bloc, avea aceeasi masină ca si Mironescu, cu aceeasi combinatie de litere la numărul de înmatriculare. Asa se face că în cele din urmă Proca a ciuruit un nevinovat, care din fericire a scăpat a scăpat cu viată. Pentru aceste fapte Tribunalul Bucuresti l-a condamnat pe Bogdan Mararu la 15 ani de închisoare, iar pe fratele lui, Răzvan, la 12 ani de detentie.

Împreună trebuie să achite către victima ciuruită din eroare daune care se cifrează la 320.000 de euro. Cei doi au contestat sentinta, iar în acest moment cauza este pe rolul Curtii de Apel Bucuresti, unde următoarea înfătisare va avea loc pe 3 februarie 2016. Reamintim că îninte de a fi arestat pentru tentativa de asasinat de la Bucuresti, Bogdan Mararu a depus la Judecătoria Piatra Neamt o cerere de reabilitare prin care voia să scape de cazierul în care avea din anul 2006 o pedeapsă de trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru fapte la regimul vamal.

La nici o lună de la depunerea cererii Mararu a fost arestat, dar procesul a continuat. La final judecătorii au stabilit că suspendă judecarea cereri de reabilitare pînă la solutionarea definitivă a dosarului pentru instigare la tentativă de omor, respectiv cauza cu Mironescu, scrie Monitorul de Neamt şi de Roman.

Cum nici la acest moment procesul nu s-a terminat, Bogdan Mararu a rămas cu pedeapsa de trei ani de închisoare, după ce a vămuit la tarife preferentiale mai multe autoturisme aduse din străinătate. Sentinta Judecătoriei nu este definitivă.

Mai multe articole despre:
trafic Poliţia Bogdan Mararu