MENIU

Și-a acuzat un coleg de viol și acum trebuie să-i plătească 8 milioane de dolari. Motiv incredibil

caz socant

Blogerița Susan Shannon l-a acuzat pe un fost coleg de la West Point că a violat-o în perioada în care amândoi erau cadeți în instituția militară, în 1986.

Colegul este colonelul David "Wil" Riggins, care a avut o carieră militară de succes, cu multiple decorații în urma acțiunilor din teatre de operațiuni din Irak și Afghanisan. Acuzația de viol a venit abia în anul 2013, când Riggins era pe punctul de a fi promovat ca general de brigadă.

În urma acuzației, Divizia de Investigații Criminalistice a Armatei a analizat acuzația, colonelul negând orice agresiune sexuală la adresa reclamantei, potrivit Washington Post.

În urma cercetării Divizia de Investigații a concluzionat că nu se poate nici dovedi și nici contesta violul, iar în 2014, ca urmare a mai multor acuzații de agresiune sexuală cu care se confrunta armata, Secretarul Apărării, John McHugh, a recomandat scoaterea lui Riggins de pe lista persoanelor care urmau să fie promovate ca generali.

În urma acestei decizii, colonelul a dat-o în judecată pe fosta sa colegă pentru calomnie, susținând că acuzația sa de viol s-a dovedit falsă și că a scris două postări pe blog și una pe Facebook pentru a împiedica, în mod intenționat, promovarea sa la gradul de general de brigadă.

La finele procesului care s-a întins pe parcursul a șase zile și după două ore și jumătate de deliberări, jurații din Fairfax County i-au dat câștig de cauză lui Riggins și au stabilit ca Shannon să plătească daune compensatorii de 8,4 milioane de dolari, o sumă fabuloasă în cazul unui proces de calomnie dintre doi cetățeni.

Mai multe articole despre:
viol