MENIU

Huawei pregătește revenirea în lupta cu americanii: până acum nimeni nu știa la ce a lucrat

Primele zvonuri despre un înlocuitor de Android de la Huawei au apărut când Statele Unite ale Americii și China erau în dispută în privința tarifelor de import. Între timp, lucrurile au devenit mai clare: Huawei are un înlocuitor – Ark, Oak sau Hongmeng – și până la finalul anului va fi pe un telefon. Acum știm și cât de mult a lucrat la el înainte să fie totul public.

Google, prin Android, are monopol în ceea ce privește telefoanele care nu sunt de la Apple. Și sistemul de operare s-a dovedit un bolovan imens pentru Huawei. Dar chinezii recuperează acum cu o versiune proprie pentru telefoanele sale. 

Dacă nu se schimbă nimic în relația dintre SUA și China până la finalul verii, Huawei nu va mai avea voie să folosească Android și alte componente de origine americane. În cazul sistemului de operare, alternativa ar fi pregătită încă de acum șapte ani. Și abia acum se află detalii despre ce a făcut compania chineză.

În ce condiții a creat Huawei înlocuitorul de Android

Echipa de programatori băgată de Huawei în acest proiect a lucrat în secret deplin, într-o zonă specializată păzită la standarde aproape militare. Inginerii au pornit de la Android și iOS ca principii de funcționare și ce-au acum ar fi o alternativă la sistemul de operare Google, capabil să ruleze aplicații de Android.

În fapt, compania a început deja să recruteze dezvoltatori. Un alt pas pentru dezvoltarea platformei ar fi ca alți producători din China s-o folosească. Huawei n-ar avea o problemă să-i convingă, dar în acest moment sunt prea puține informații despre acest subiect. În China, compania e destul de mare cât să pună presiune și pe alții. 

Fundația sistemului de operare pe care îl are Huawei ar fi un microkernel – arhitectura care controlează procesele din sistem – capabil să ruleze aplicații dezvoltate pentru alte platforme. Asta cu efort minim din partea dezvoltatorului.

Chiar și în aceste condiții, compania n-ar vrea să recurgă la această alternativă, dar dacă situația o impune va trebui să facă acest pas. Preferă ca Android și Windows să rămână platformele principale, atât timp cât le pot folosi.

Sursa

Mai multe articole despre:
google telefon Android Huawei