MENIU

Hoții români au jefuit zonele GRAV afectate de INUNDAȚII din Belgia: "Metal, bijuterii... Fură orice poate aduce câțiva bani"

Dezastru Belgia / Captură foto

Românii fac iar de ocară numele țării peste hotare. De data aceasta vorbim despre un grup de români care au fost surprinși în Esneux, regiunea Valonia din Belgia, furând mașini de spălat, congelatoare sau uscătoare de rufe de la victimele inundațiilor din ultimele zile. Asta după ce, la începutul săptămânii, mai mulți hoți români au jefuit casele inundate din Germania.

Locuitorii regiunii afectate de furia apelor din Belgia spun că românii și bulgarii continuă să facă viața victimelor extrem de grea, relatează Știri Diaspora.

„Metal, bijuterii... Fură orice poate aduce câțiva bani”, mărturisește un locuitor din Esneux.

Primarul localității a cerut chiar intervenția armatei pentru a păstra siguranța cetățenilor și a bunurilor care le-au mai rămas după inundațiile devastatoare. Prin urmare, 80 de ofițeri de poliție federali au fost trimiși în localitățile afectate de inundații, pentru a asigura paza în fiecare seară.

Un locuitor care i-a văzut pe hoți "la lucru" în timpul zilei a povestit: „Vin cu mașinile cu plăcuțe de înmatriculare românești sau bulgare. Au plecat cu mașina de spălat, uscătorul de rufe și două congelatoare. Și când am vrut să fac o poză cu mașina, au dispărut brusc”.

„Nu putem face nimic în acest sens oricum. Cu greu putem cere Armatei să treacă pe aici la fiecare cinci minute”, mai spune bărbatul.

"Cel mai important lucru este că localitatea noastră va fi atent păzită (...)”, a spus primarul Laura Iker. 

Pentru victimele inundațiilor, aceste jafuri sunt cele mai mici dintre grijile lor. „La parter nu mai există nimic care să poată fi furat. La etaj, doar dormitoarele sunt încă în picioare”, arătă proprietarul unei locuințe distruse de ape.