MENIU

Hotel istoric din România, la un pas de închidere - nereguli descoperite la Intercontinental de Protecția Consumatorului 

Unul dintre cele mai cunoscute și mai luxoase hoteluri din România este la un pas de închidere. Vorbim despre fostul Hotel Intercontinental, unde Autoritatea Pentru Protecția Consumatorului a găsit mai multe nereguli grave. 

Comisarii care au făcut verificările au găsit mai multe nereguli, majoritatea la alimente. De la mâncare expirată la carne și pește care nu erau etichetate corespunzător. 

Reprezentanții Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Municipiul București au amendat în repetate rânduri firma care deține hotelul, dar problemele nu au fost niciodată remediate.

Nu doar în bucătărie au fost probleme. Comisarii au găsit în zona de relaxare a hotelului mai multe nereguli legate de starea piscinei, iar lemnul din cameră era mucegăit.

În total, cu 100.000 de lei a fost amendată firma care deține hotelul. 

Inițial, ANPC propusese închiderea doar temporară a locatiei, dar după mai multe vizite unde au fost găsite și mai multe probleme, ANPC a propus închiderea definitvă a hotelului istoric. 

Jurnalistul Val Vâlcu susține, potrivit dcnews.ro, că, prin demersul său, ANPC pare doar că vrea să-și facă reclamă distrugând un reper al României.

"Nu poți să vii, după doi ani de pandemie, să distrugi un reper al Bucureștiului, după 24 luni de restricții în care toată lumea a fost afectată, cu atât mai mult HoReCa. Ce au făcut comisarii de la Protecţia Consumatorilor pare o manevră. De ce? Pentru că, în primul rând, vorbim de Hotelul Intercontinental, un simbol al Bucureștiului. În al doilea rând, să vii cu astfel de propuneri, după doi ani de pandemie în care toți operatorii din turism au avut mari probleme, pare cel puțin ciudat", scriu jurnaliștii de la dcnews.ro.