MENIU

Hotel din Saturn, amendat cu 20.000 de lei după ce turiştii care plătiseră au dormit sub cerul liber

Se înmulţesc cazurile în care turiştii sunt nevoiţi să doarmă sub cerul liber pentru că hotelurile unde şi-au făcut rezervarea prin agenţiile de turism nu mai au camere. Marţi, zeci de familii care ar fi trebuit să se cazeze la un hotel din staţiunea Saturn au aflat că nu au unde să stea. Când, în final, au reuşit să se cazeze, au avut un alt şoc.

Obosiți de pe drum, nemâncați și cu micuții după ei, zeci de turiști au ajuns în această dimineață la un hotel de două stele din stațiunea Saturn, unde și-au cumpărat bilete. Au avut un șoc când au aflat că nu mai sunt camere libere. Angajații de la recepție le-au că problema se va rezolva. Dar nu a fost așa. După cinci ore de așteptare mulți dintre ei au adormit în mașini, scrie reporterntv.ro.

'Nu am avut inițial camere, după care ne-au dat două camere la etajul 5, care sunt groaznice… A făcut rezervările cu două luni înainte. Am dat avans și înainte cu o lună am dat toți banii. Nu au nicio explicație toată lumea dă din umeri', spune o turistă.

Turiștii spun că și condițiile de cazare sunt groaznice. Iar imaginile filmate demonstrează acest lucru. Saltelele sunt rupte, mobila este din anii 70, băile au mucegai iar lenjeria nu poate fi folosită.  Reprezentanții hotelului au încercat să dreagă busuiocul și le-au oferit turiștilor cazare în altă unitate, care arată și mai rău. Așa că mulți au refuzat oferta.

'Au spus că asta este situația, dar noi nu am venit să suferim, am venit în concediu, nu am venit să ne plimbăm… Copilul doarme în mașină, la 3 ani. Altă doamnă are copil de 6 ani. Când am văzut că sunt două paturi alăturate, vechi, dar să se poată dormi, și mini-barul care nu era știam că este contracost… La THR suna ne răspundea cineva. Când spuneam ce probleme avemne redirija, ne dădea ocupat, apoi nu mai răspundea nimeni…', explică oamenii.

Oamenii spun că și-au luat vacanța prin agențiile de turism, în urmă cu câteva luni, și au plătit în avans. Unii sunt deciși să  meargă în instanță.

'Eu nu vreau banii, îi voi acționa în judecată pentru așa ceva', spune un bărbat.

Pentru că nu trece zi fără ca turiștii să nu facă reclamații la Protecția Consumatorului, inspectorii au pornit în control. Ce au descoperit la hotelul din Saturn i-a șocat și pe ei. Au dat 20 de mii de lei amendă și au închis bucătăria.