MENIU

Hotărârea CJSU care impunea restricții în domeniul HoReCa, anulată de Tribunalul Bacău

Hotărârea CJSU care impunea restricții în domeniul HoReCa, anulată de Tribunalul Bacău

Tribunalul Bacău a admis o contestație a reprezentanților HoReCa din județ  privind restricțiile impuse de autorități pentru combaterea transmiterii noului coronavirus. Instanța a transmis Comitetului Județean pentru Situații de Urgență că măsurile trebuie să fie graduale.

Anunțul a fost făcut de Președintele Consiliului Judeţean Bacău, Valentin Ivancea. Într-o postare pe Facebook, acesta a subliniat că măsurile sunt abuzive și contraproductive. 

”Ceea ce am spus în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii HORECA, din 12 octombrie, s-a adeverit: orice hotărâre, inclusiv a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, este contestabilă, mai ales când ea prezintă semne clare de abuz, fugă de responsabilitate din partea autorităţilor şi abordări heirupiste, vădit contraproductive, cu consecinţe dintre cele mai nefaste. (...) E un prim mare pas înainte în direcţia respectării drepturilor acestor antreprenori, dar şi în privinţa elaborării unui plan coerent şi eficient de măsuri anti-COVID-19, care să nu ducă la faliment afacerile locale şi aşa lovite de pandemie”, a transmis Ivancea. 

Decizia Tribunalului Bacău nu este însă definitivă şi poate fi atacată prin recurs.

De la începutul epidemiei, în județul Bacău au fost raportate 8.774 de cazuri de Covid-19. Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori, a ajuns, miercuri, la 2,23.