MENIU

Horoscopul lunii IUNIE 2024. Soarele începutului de vară dezgheață prieteniile și comunicarea. Lună plină de noroc pentru două zodii

Horoscopul lunii IUNIE 2024

Soarele începutului de vară dezgheață prieteniile și comunicarea. Relațiile și legăturile vechi vor fi readuse în centrul atenției, astfel încât să putem să le revitalizăm și să ne bucurăm de timpuri deosebite împreună. Sezonul Gemenilor se află în plină desfășurare, așa că astrele ne îndeamnă să ne scuturăm de amorțeala unei ierni lungi și să ne reclamăm puterile de socializare și de comunicare.

 După o lungă perioadă de retrograde și de eclipse, horoscopul lunii iunie 2024 ne dă în sfârșit și vești bune: Mercur se află în semnul său preferat, Gemenii, avem parte de un singur retrograd, și acela cumva liniștitor, și nu trecem prin niciun eveniment devastator.

Curiozitatea, apetitul pentru cunoaștere, grija de sine, revitalizarea spirituală sunt conotațiile unei perioade astrologice care rezonează perfect cu contextul său calendaristic, vara.

Un mix perfect de fericire și de oportunități, așa sună rețeta horoscopului lunii iunie 2024. Mercur accesează constelația Gemenilor, ușurând comunicarea și incitând curiozitatea încă de la debutul lunii, pe data de 3 iunie. Pe 9, Marte își schimbă casa și spune bun-venit Taurului, încetinind evoluția și aducând pace și liniște, dar și senzualitate. Înainte de această dată, pe 6, Luna Nouă în Gemeni ne copleșește cu bucurie, dorință de a socializa și reprize sănătoase de râs. Inima ne e ușoară în horoscopul lunii iunie!

Grija de sine e accentuată în a doua parte a lunii, când atât Venus, cât și Mercur intră în Rac, și nu oricum, ci în aceeași zi, pe 17 iunie. Conversațiile sunt intime și profunde, vulnerabilitatea devine o valoare, nu o povară, iar stabilitatea nu mai e doar un vis.

Un alt moment esențial este mutarea Vestei (19 iunie), asteroidul devoțiunii, în focosul Leu. Pasiunea arde puternic în interior și zodiile capătă curajul de a lupta până în pânzele albe pentru fericirea lor.

Nevoile emoționale revendică primul plan când Soarele intră în Rac, pe 20 iunie.

Ușor în discrepanță cu această tematică a lejerității și a concentrării pe emoții, ultimele două evenimente lunare pot pune unele probleme dacă ți-ai pus în cap să ai o lună de relaxare. Pe de o parte, Luna Plină în Capricorn (21 iunie) ne reamintește cât de important e să avem un plan de viață solid. Dintr-odată te întrebi: unde s-a dus toată acea lejeritate?

Top 5 zodii care fac cea mai bună mâncare. Concurează cu cei mai mari chefi

Pe 29 iunie, Saturn își începe retrogradul în Pești, când semnele acced la următorul nivel: încep să contemple cum vor să arate viața lor, sunt din ce în ce mai conștiente de impactul karmei, iar, cu integritate și umilință, devin alchimiștii propriei fericiri!

BERBEC

Dacă faci totul ca la carte, să știi că la finalul acestei luni o să simți că ai crescut cu adevărat. Mercur în Gemeni e o mutare ideală pentru cariera ta, căci te ajută să exprimi fluent idei de geniu la job. Luna Nouă în același semn de aer, de pe 8, e un alt prilej minunat pentru a lucra la o pasiune sau la un talent personal, dar ține cont că, dacă îți asumi riscuri, trebuie să o faci calculat. Succesul profesional e accentuat și de Marte, care da, îți părăsește constelația pentru cea a Tarului, dar o face mutând interesul pe posesiunile tale. Renunță la ce nu te mai definește ca să faci loc abundenței.

A doua parte a lunii e dedicată relațiilor sociale prin accesul atât al lui Mercur, cât și al lui Venus, în constelația Racului. Spre finalul perioadei, Luna Plină în Capricorn te împinge să meditezi dacă cariera ta chiar se aliniază cu valorile pe care le cultivi. Nu uita, ce contează e ce ai în suflet, îți amintește Universul prin profundul retrograd al lui Saturn în Pești. Grijă la bârfele ce se pot propaga despre tine sau despre prietenii tăi, dar și la echilibrul dintre viața personală și cea profesională.

TAUR

Să știi că va fi o ușurare să nu mai fii în centrul atenției profesionale în această lună. Venus (la începutul lunii încă în zodia ta) și Luna Nouă îți arată cum să îți manifești dorințele: totul începe de la schimbarea paradigmei gândirii. Curăță de „pânze de păianjen” perspectiva ta asupra vieții și crede în mai bine! Nu fiecare planetă îți părăsește însă constelația, Marte o accesează, aducând determinare și pasiune!

Mai târziu, Mercur și Venus în Gemeni o să îți aducă iar poftă de viață și conexiuni ce par predestinate. Iluminat de Luna Plină în Capricorn, sectorul creativ poate să fie revitalizat de un proiect pe placul inimii tale, în vreme ce retrogradul lui Saturn te determină să meditezi la cât de autentice sunt relațiile tale. Ai încredere în Univers. Pe plan financiar, revii la o strategie sănătoasă de economii.

GEMENI

Realiniază-te cu sinele tău: e mesajul horoscopului lunii iunie 2024. O să ai parte de multiple oportunități, nu mai rămâne decât să le și bifezi cu încredere (și poate cu ajutorul unui mentor). Primele evenimente semnificative ale lunii sunt mutarea lui Mercur în semnul tău, ce limpezește comunicarea, și Luna Nouă în Gemeni, care îți arată cum să strălucești cu propriile culori. Arată lumii din ce ești făcut/ă! Banii sunt importanți în această lună: Venus și Mercur în Rac îți dau stimulul să ceri superiorului ce ți se cuvine sau să lansezi un proiect personal profitabil financiar, în vreme ce Soarele în Rac te învață să îți schimbi relația cu banii, fie că presupune să scapi de datorii sau de o mentalitate păguboasă.

Relațiile au și ele un sprijin în Vesta în Leu, care te ajută să radiezi căldură și să atragi același gen de oameni ca tine, și în Luna Plină în Capricorn (21 iunie) care îți arată că atunci când cultivi intimitate, apropierea nu mai e un blestem. Luna se încheie cu retrogradul lui Saturn care te reînvață să crezi în happy-end.

Top 5 zodii care se înțeleg bine cu soacrele. Acești nativi se bagă pe sub pielea oricui

RAC

Aniversare plăcută, dragul/draga nostru/noastră! De cum începe luna, Mercur pătrunde în zona subconștientului și viselor tale, subliniind cât de important e să trăiești autentic. E o perioadă de introspecție, i-ai putea spune chiar hibernare, în care să te vindeci fizic, emoțional și spiritual, căci te așteaptă lucruri mari. Marte în Taur în sectorul prieteniei îți dă o lecție esențială, că trebuie să atragi conexiunile bune, nu să alergi disperat/ă după ele.

Dar adevărata magie se propagă odată ce Venus și Mercur intră în semnul tău; e o perioadă propice mai ales pe plan romantic, în care poți să intri într-o relație predestinată pentru că vibrezi de energii bune. Și Luna Plină în Capricorn e magnifică pentru relații, arătându-ți la ce să renunți ca să faci loc unor conexiuni mai bune. Ai încredere în intuiția ta, căci Saturn retrograd îți demonstrează că e de sorginte divină.

LEU

Dacă mai a fost o lună agitată, în iunie e indicat să îți propulsezi lumina asupra celorlalți! Mercur și Venus în Gemeni (la începutul lunii) și Luna Nouă în același semn de aer vor pune accent pe prietenii; dacă reușești să organizezi o călătorie sau o aventură cu grupul de amici te vei simți împlinit/ă. Focusul e pe carieră cu Marte în Taur, dar atenție, fiindcă la „butoane” e un semn de pământ, fii ambițios/asă, dar nu ținti spre cele mai înalte culmi fără o abordare strategică.

Soarele, Venus și Mercur se mută apoi în Rac și ritmul vieții încetinește, iar tu te simți ca într-un vis. Meditează, notează într-un jurnal acele gânduri nepământene sau implică-te într-o formă de artă. Ai o conexiune sănătoasă între minte, trup și spirit la muncă? Dacă nu, Luna în Capricorn te ajută să o obții. Nu ar strica să arzi niște salvie în biroul de acasă pentru purificare sau să închei un conflict rece cu un coleg.

FECIOARĂ

Cariera capătă pondere mai mare la începutul horoscopului lunii iunie pentru zodia Fecioară. Este timpul să te întrebi dacă chiar avansezi în direcția dorită, dacă nu, o abordare inovatoare funcționează! Marte în Taur spulberă zona de confort, așa că dă curs acelui vis ce presupune curaj și credință în forțele proprii, fie că înseamnă să devii speaker motivațional sau să scrii o carte.

După jumătatea lunii sunt încurajate parteneriatele profesionale. Vorbește colegilor despre aspirațiile tale, se poate ca unul să îți fi observat cariera îndeaproape și să aibă chiar o recomandare. Luna Plină în Capricorn închide un capitol, dar nu deplânge acest fapt, odată ce tragi linie la final vei vedea că e mai bine. Ultimul eveniment al lunii, Saturn retrograd în Pești, e un prilej ideal să analizezi ce lipsește din conexiunile tale.

Top 5 zodii care nu știu să țină un secret. Sunt guralive de fel

BALANȚĂ

Deschide-ți perspectivele și extinde-ți orizonturile, ca să își eliberezi spiritul creativ, și, poate, cine știe, chiar să începi un nou capitol în viața ta sau să cimentezi o altă filosofie de viață! Acestea sunt îndemnurile grupate ale lui Mercur și Venus în Gemeni. Citind o carte de dezvoltare personală, lucrând cu un mentor sau participând la un curs vei vedea că înflorești!

Perspectiva se mută pe carieră odată cu sezonul Racului: Venus și Mercur în acest semn de apă îți arată că e în regulă să te intereseze o poziție de putere, să confrunți o injustiție cu autoritate sau să îți urmezi motivația. Apoi, spre finalul lunii, Luna Plină în Capricorn te ajută să înțelegi o greșeală pe care ai comis-o în trecut și să stabilești un parcurs mai bun pentru viitor.

SCORPION

O să simți cumva că această lună e precum o experiență în afara corpului, dar, ce să vezi, te va ajuta să te regăsești! E dureroasă și crudă uneori transformarea, ca orice creștere, dar nu te teme să treci prin aceste experiențe care te vor ajuta să te maturizezi și să evoluezi. Marte în Taur îți arată că răbdarea și acceptarea sunt cheile unor relații mai armonioase atât pe plan profesional, dar și în viața de zi cu zi.

Accentul e pus pe descoperire, pe călătorii și pe extinderea potențialului odată ce Mercur și Venus se mută în Rac. Dacă ai o idee care te „bântuie”, de ce nu o transpui într-o carte? Lumea așteaptă! Zodiacul lunii iunie se încheie cu Luna Plină în Capricorn ce îți arată că o abilitate sau un talent de care erai mândru/ă mai au nevoie de șlefuire. Asta e esența vieții!

SĂGETĂTOR

Oare luna iunie 2024 să fie cea în care liberul (și uneori chiar libertinul) Săgetător se așază la casa lui? Sunt șanse imense ca răspunsul să fie pozitiv, pentru că planetele roiesc în casa parteneriatelor tale. Luna Nouă în Gemeni subliniază cât de important e pentru o legătură armonioasă să îl lași și pe celălalt să își exprime sentimentele și să asculți. Dar sănătatea redevine mai importantă ca orice când Marte se mută în Taur și te copleșește cu o explozie de energie (uneori iritabilă) care trebuie consumată înainte să se adune în exces.

Ultimele zile ale lunii redefinesc relația cu banii: Mercur și Venus în Gemeni pun accent pe investiții și pe necesitatea de a lucra la interior pentru claritate financiară, în vreme ce Luna Plină în Capricorn te ajută să închei o datorie sau să scapi de un obicei nociv care risca să te lase falit/ă.

Horoscopul banilor pentru săptămâna 20-26 mai. Astrele ne dau noi idei de a face bani. Două zodii vor scăpa de datorii

CAPRICORN

Sănătatea se află în prim plan în luna iunie! Ești pe de o parte interesat/ă să îți „înfrumusețezi” trupul, mintea și spiritul, iar pe de alta să răspunzi pozitiv nevoilor corpului tău. Ambițios/asă așa cum te știm, uneori neglijezi aceste aspecte în favoarea urcușului profesional, și deși viața e agitată în continuare pe acest plan în iunie, dacă nu îți faci timp și pentru sănătate, o să își rezerve ea timp singură, cu costul unor boli.

Marte în Taur mai ușurează povara, aducând distracție și flirturi, dar și prilejuri de întâlniri amoroase. Casa relațiilor e iluminată de prezența lui Mercur și a lui Venus în Rac, când poți să îmbunătățești conexiuni romantice sau de business. Empatia e colosal de importantă acum! Iunie se încheie epocal, cu Luna Plină în semnul tău, care îți poate indica cum să-ți ocupi fastuosul loc în lume.

VĂRSĂTOR

Lumea vrea, cu siguranță, să te descopere așa cum ești, și iunie e minunat pentru a trăi o pasiune sau pentru a da curs uneia, mai ales pe plan creativ, spun astrologii. Redescoperi bucuria de a trăi, iar Luna Nouă în Gemeni te sărbătorește cu posibilități aproape nelimitate în viața amoroasă. Păstrează totuși o oarecare măsură. Și Vesta în Leu îți stimulează zona parteneriatelor, așa că nu e deloc exclus să formezi o conexiune puternică, plină de intenție, de transparență și de inimă, cu cineva străin.

Vechi tipare subconștiente care îți blocau evoluția? Spune-le adio și lor, și surselor de resentiment cu Luna Plină în Capricorn. Ultimul eveniment notabil al lunii, retrogradul lui Saturn în Pești, îți redefinește valoarea sinelui. Te poți îndrăgosti de tine însuți/însăți!

PEȘTI

Familia e epicentrul tău în luna iunie 2024, un context mai mult decât ideal pentru a face o renovare sau a moderniza ori adopta o nouă tehnologie în casă. Dar firește că horoscopul merge mai departe de atât, iar Venus și Mercur în Gemeni te îndeamnă să meditezi și la ce înseamnă siguranța emoțională pentru tine. Cum te vei simți safe? Reînnodând relațiile cu familia, sau, poate, mutându-te și formând noi rădăcini.

Marte în Taur și tranziția planetelor dragostei și comunicării în Rac dau un imbold proiectelor creative, ajutându-te să îți redefinești ambițiile și să îți exprimi fluid conceptele. Te înțelegi perfect în aceste momente! Finalul lunii vine cu Luna Plină în Capricorn, care strălucește pe cer pentru ca tu să repari o conexiune cu un prieten. Ultimele zile sunt marcate de retrogradul lui Saturn în semnul tău, un prilej perfect să îți planifici următoarele mutări personale și profesionale în vreme ce pui accent pe conservarea energiei.

Horoscopul dragostei pentru luna IUNIE 2024. Suișuri și coborâșuri pentru îndrăgostiți. Două zodii își pot găsi marea iubire