MENIU

Horoscopul lunii ianuarie. Anul începe furtunos, dar cu noroc

2018 are un început furtunos, din pricina întâlnirii dintre Marte şi Jupiter în Scorpion. O expresie des folosită pentru a descrie această combinaţie este "acţiune însoţită de noroc".

Avem încredere în judecata noastră şi nu ezităm să trecem la treabă. Greşim doar dacă ne propunem obiective nerealiste sau încercăm să facem speculaţii cu grad ridicat de risc. Cei mai mulţi dintre noi vom avea energie suficientă şi un tonus bun, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne apucăm să mutăm munţii din loc. Prima lună a anului vine cu prima eclipsă din totalul de 5 de care vom avea parte.

Este vorba despre o eclipsă totală de Lună, care se petrece pe 31 în zodia Leului. Ne va pune pe gânduri în privinţa relaţiilor noastre, în special cele romantice, dar şi cele cu copiii. Ar fi bine să ne întrebăm când şi de ce ţinem neapărat să fim în prim-plan, cu cât discernământ ne folosim simţul critic şi în ce situaţii anume. Din alt punct de vedere, această eclipsă este reversul puternicei eclipse din 21 august, anul trecut. Atunci a fost vorba despre nevoia de dominare prin forţă, acum este vorba despre forţa seducţiei, cel puţin asta ne indică steaua fixă Cygnus, care însoţeşte această eclipsă -

BERBEC 

Planeta dvs. guvernatoare, Marte, se găseşte într-o po­ziţie favorabilă, în Scorpion, dân­du-vă posibilitatea să vă valorificaţi la maximum resursele. Marele be­ne­­fic Jupiter, aflat alături, vă per­mite să vă adânciţi în introspecţie sau, dim­potrivă, să împărtăşiţi al­to­ra cunoş­tinţe esoterice pe care le-aţi do­bândit dvs. ori v-au fost co­mu­ni­cate de un mentor. Ceva neo­bişnuit se poate întâmpla în jurul datei de 6, când un prieten vă poate atrage atenţia fie asupra unor însu­şiri de care nu eraţi conştient, fie asu­pra a ceea ce consideră a fi în­săşi me­nirea dvs. Aceste discuţii profunde vă pot pune pe gânduri şi vă sunt de un real folos.

BANI: Aceeaşi combinaţie Marte-Jupiter vă poate inspira să faceţi alegeri potrivite şi îndrăzneţe în privinţa afacerilor. Acest lucru este valabil în special dacă vă asociaţi cu cineva din străi­nătate sau cu rude prin alianţă.

CARIERĂ: Până pe 18, se pot crea mai multe si­tua­ţii favorabile, care pot duce la o promovare. Pentru asta, trebuie însă să daţi şi dvs. un pic din coate. Bu­năvoinţă din partea şefilor există.

DRAGOSTE: Se poate să vă fi luat cam multe li­ber­tăţi în perioada de sfârşit de an, de aceea e bine ca, din 3, când Ura­nus redevine direct, să accen­tuaţi prietenia cu partenerul.

SĂNĂTATE: Până către sfârşitul lunii aveţi parte de un tonus excelent. Totuşi nu e bine să vă forţaţi limitele. 

TAUR 

Sunteţi obişnuiţi ca oamenii să vă caute com­pa­nia, pentru că majoritatea dintre dvs. sunteţi prezenţe plăcute. Şi în ianuarie sunteţi la mare căutare, dar din alt mo­tiv: toată lumea vrea ce­va de la dvs. Cel mai greu vă vine să faceţi faţă ce­rerilor celor din familie sau pro­ble­melor casnice. Ar fi bine să vă păstraţi o par­te din energie pentru belelele ca­re pot să apară în preajma eclipsei din 31, când e posibil să constataţi că ci­ne­va dintre ai dvs., care e tot numai lapte şi miere, stă deoparte când e ne­voie să vă ajute. Aceia dintre dvs. care au examene pot obţine rezultate neo­biş­nuit de bune. Cei care sunt la drum au posibilitatea să lege prietenii fru­moase şi, probabil, durabile.

BANI: Până pe 18 este posibil să ob­ţineţi un câştig cu aju­to­rul cuiva din străinătate, dar nu e o sur­să de câştig permanent.

CARIERĂ: Dacă reuşiţi să vă fo­calizaţi asupra carie­rei, în ciuda problemelor familiale sau casnice, nu este exclus să fiţi remarcat prin creativitate, după data de 19.

DRAGOSTE: Pasiunea, umorul şi buna dispoziţie pe ca­re vi le aduce în întâmpinare parte­ne­rul de cuplu vă pot surprinde în mod plăcut. Doar în jurul datei de 4, pa­sio­nalitatea partenerului se poate trans­forma în ceartă.

SĂNĂTATE: E important ca până pe 3 inclusiv să nu pier­deţi nopţile şi să nu vă forţaţi gleznele.

GEMENI

Viaţa dvs. de zi cu zi e plină de întâlniri semnificative. Unele plăcute, altele mai puţin. În preajma datei de 6, v-am recomanda să nu vă urcaţi la volan, iar dacă o faceţi, să fiţi prudenţi. Evitaţi de asemenea întâlnirile cu pri­e­tenii, deoarece discuţii pornite pe un fond amical pot degenera în discuţii neplăcute. Aceleaşi avertizări sunt valabile şi pentru eclipsa de la finele lunii, doar că atunci puteţi pica în capcana unei persoane care doreşte să vă seducă prin rafi­na­ment, cultură etc., dar o face în pri­mul rând pentru a-şi satisface orgoliul.

BANI: Luna ianuarie este cum nu se poate mai indicată pentru investiţii serioase. O spun toate cele patru planete strânse în zodia Capricornului, în frunte cu Ve­nus, patroana banilor, care vă ascute discernământul până pe 18.

CARIERĂ: Popularitatea de care vă bucu­raţi prin­tre colaboratori vă dă curajul să luaţi hotărâri cu­rajoase, ins­pi­ra­te, până pe 26. Perioada idea­lă durează până la mijlocul lunii.

DRAGOSTE: Agitaţia te­ri­bilă din cuplu se linişteşte şi co­municaţi ia­răşi ca oamenii. Pla­neta comunicării Mercur vă ajută, până pe 11 inclusiv, să vă ascultaţi realmente partenerul, ceea ce vă va apropia şi mai mult.

SĂNĂTATE: Dispuneţi de ener­gie multă şi bună, pe care ar trebui însă să o controlaţi.

RAC

Anumite discuţii cu iz filo­sofic, lecturi sau studii se pot dovedi adevărate surse de inspiraţie, care să vă ajute să vă manifestaţi cre­ativitatea într-un mod nou. Ba se poate să vă descoperiţi chiar şi un talent de care nu şti­aţi că există. Această re­velaţie vă va face mare plă­cere. Se mai poate şi ca, dacă aveţi copii, să descoperiţi la unul dintre ei un talent care me­ri­tă cultivat. Puteţi cere şi opi­nia unei persoane com­petente din respectivul domeniu, care mai mult ca sigur că va confirma talentul dvs. sau al odraslei dvs.

BANI: Racii se numără printre zodiile chibzuite, dar lu­na aceasta se pot vădi anumite por­niri către cheltuieli impulsive, pe obiecte care sunt frumoase, dar nu şi necesare. Ar fi bine să vă supra­ve­gheaţi această tendinţă, ca să nu vă culpabilizaţi mai târziu.

CARIERĂ: Anumite situaţii ră­mase în coadă de peş­te la finele anului vă pot da puţin peste cap în preajma datei de 3, când Uranus îşi reia mişcarea directă în Berbec.

DRAGOSTE: Mulţi Raci au ocazia de a în­ce­pe relaţii noi, frumoase, în perioada aceasta, mai ales până pe 26. Dar pentru că o aventură pasională mai veche se poate reactiva şi ea după 18, se prea poate să trebuiască să alegeţi, în preajma eclipsei din 31.

SĂNĂTATE: Bucuraţi-vă de pro­cesul de recu­pe­rare a forţelor, chiar dacă e lent.

Citește mai mult AICI

Mai multe articole despre:
ianuarie HOROSCOP IANUARIE zodii ianuarie