MENIU

Horia Georgescu, arestat preventiv, vrea să fie liber 24 de ore ca să asiste la naşterea gemenilor

Horia Georgescu

Horia Georgescu, fostul şef al  Agenţiei Naţionale de Integritate, susţine că afacerile şi studiile îi sunt afectate de când a fost arest preventiv. Judecătorii vor decide dacă îl eliberează pe fostul şef de la Integritate sau dacă măcar îl lasă să fie prezent la naşterea gemenilor săi.

Fostul şef ANI, Horia Georgescu, nu mai are linişte. După ce senatorii Teodor Nicolescu şi Marko Attila Gabor au demisionat din Parlament, dosarul în care sunt cercetaţi cei trei a fost mutat de la instanţa supremă la Curtea de Apel Bucureşti. Prezent la primul termen, Georgescu le-a cerut clemenţă judecătorilor, pentru a nu rata un moment unic în viaţa sa.

Cu ochii în lacrimi, fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate a cerut o permisie de 24 de ore, peste 3 săptămâni, pentru a fi alături de soţia sa în momentul în care aceasta va naşte.

Fostul şef al Agenţiei Naţionale de Integritate le-ar mai fi spus magistraţilor că afacerile soţiei sale, care este notar, merg tot mai rău. După ce el a fost arestat preventiv, aceasta a rămas fără clienţi. Mai mult, şi studiile sale ar fi fost afectate.


Horia Georgescu le-a spus judecătorilor că nu a avut cum să îşi obţină teza de doctorat. Deşi a scris lucrarea, aceasta nu a putut să se prezinte la examenul de susţinere a tezei.
Horia Georgescu a fost arest preventiv în luna martie pentru abuz în serviciu.


Fostul şef ANI este acuzat că, în calitate de membru al Comisiei de Stabilire a Despăgubirilor, ar fi aprobat compensaţii pentru imobile supraevaluate. Statul ar fi fost prejudiciat în acest fel cu peste 80 de milioane de euro.

Mai multe articole despre:
ANI naştere Horia Georgescu arest preventi