MENIU

HORECA nu acceptă noile restricții impuse. Patronii de restaurante vor ataca în justiție noile măsuri luate în Capitală

Reprezentanții HORECA anunţă că vor ataca hotărârea luată de către Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă potrivit căreia restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele, sălile de spectacol din Capitală se închid începând de miercuri pentru o perioadă de șapte zile.

„Această hotărâre luată de către Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență noi o vom ataca în justiție și sperăm să obținem, în cel mai scurt timp, anularea ei", a spus Daniel Mischie, președintele HORA, potrivit europafm.ro. 

"Potrivit organizației patronale HORA, cele peste 40.000 de firme românești care activează în domeniu au înregistrat, în acest an, o scădere a cifrei de afaceri de peste 70%. Asta înseamnă un minus de 3 miliarde de euro. Un nou shut down, în condițiile în care întregul sector era și așa slab capitalizat, va duce, fără îndoială, la falimente în lanț și disponibilizări pe bandă rulantă, în condițiile în care HORECA angajează peste 400.000 de oameni. Asta mai cu seamă că terasele au început să se închidă din cauza răcirii vremii. Deja, potrivit HORA, peste 40% dintre firme și-au suspendat activitatea", a explicat, pentru Europa Liberă, Adrian Negrescu, managerul companiei de consultanță Frames.

 

Mai multe articole despre:
horeca