MENIU

Hora VICTORIEI la Spitalul ”Victor Babeș” din Craiova! Medicii au serbat primul vindecat

O postare de pe pagina de Facebook a Spitalului ”Victor Babeş” din Craiova arată mai multe cadre medicale, cu halate de protecţie, bonete şi mănuşi care s-au prins în horă și au dansat pe muzică populară. Clipul este însooţit de mesajul ”Numai împreună vom învinge”.

Cadrele medicale de la Spitalul de Boli Infecţioase Craiova s-au prins într-o horă de bucurie, pe „M-a făcut mama oltean”, după ce au reușit să salveze viața primul pacient cu noul Covid-19 internat aici.

Bărbatul din Caracal a fost internat în spital în data de 6 martie, iar în această perioadă a fost pe punctul de a muri de trei ori. Joi, el a fost declarat vindecat şi externat.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Boli Infecţioase Craiova, bărbatul este primul pacient cu COVID -19 internat în Spitalul de Boli Infecţioase Craiova. Acesta a fost de mai multe ori în Terapie Intensivă, după ce starea lui de sănătate s-a agravat. El are familia în străinătate, aşa că medicii şi asistentele care l-au tratat s-au îngrijit ca acesta să aibă tot ce-i trebuie: de la obiecte de îmbrăcăminte şi de igienă personală, la apă şi mâncare.

Joi, după mai bine de o lună de zile de stat în spital, bărbatul a fost declarat vindecat.

De bucurie că a reuşit să-i salveze viaţa, personalul medical care era de serviciu a ieşit în curtea spitalului, îmbrăcat cu echipamente de protecţie, şi a jucat o horă pe melodia „M-a făcut mama oltean”. La final, pacientul care se afla la geamul salonului unde era internat, a fost aplaudat de cadrele medicale care i-au şi dat vestea că va pleca acasă.

 

Mai multe articole despre:
craiova medici coronavirus