MENIU

Hillary Clinton îl critică pe Vladimir Putin: Încrederea în el îl face o amenințare

Fostul secretar de stat al SUA Hillary Clinton / Foto: Profi Media

Fostul secretar de stat al SUA Hillary Clinton l-a criticat pe Vladimir Putin în cadrul ultimei sale apariții publice. Aceasta spune că liderul de la Kremlin se crede un adevărat Mesia. De asemenea, Hillary a mai declarat că președintele Rusiei nu suportă să fie criticat, în special de către femei. 

Hillary Clinton a ținut recent un discurs în cadrul căruia a spus că liderul de la Kremlin are o încredere aproape mesianică în el și în forțele sale, motiv pentru care acesta a devenit o adevărată amenințare.

„Încrederea sa aproape mesianică în forțele sale și în ceea ce îi este menit să devină, împreună că scopul său de a reface imperiul care a fost Rusia cândva, l-au transformat pe Putin într-o amenințare pentru Europa și pentru restul lumii”, a declarat Hillary Clinton în timp ce se afla la Hay Festival.

Hillary Clinton l-a criticat și în trecut pe Vladimir Putin. Cu opt ani în urmă aceasta îl cataloga pe liderul de la Kremlin ca fiind peste măsură de arogant.

„Ei bine, el (Putin – n.r.) este foarte dur, este o persoană foarte arogantă, atitudine care cred că provine din această viziune pe care o are despre statutul Rusiei și o nesiguranță înrădăcinată. Pentru că, de cele mai multe ori, când interacționezi cu el se comportă de parcă nu este interesat, nu îi pasă. Se comportă de parcă e plictisit și e disprețuitor. Joacă foarte multe personaje pe care le scoate la înaintare. E foarte greu să te înțelegi cu el pentru că se comportă de parcă este o povară pentru el să vorbească cu alți lideri de state”, spunea Hillary Clinton în anul 2014, potrivit CNN.

Fostul secretar de stat al SUA, Hillary Clinton a lucrat cu Vladimir Putin între anii 2009 și 2013, perioadă în care Putin era doar premierul Rusiei. 

Mai multe articole despre:
Hillary Clinton Vladimir Putin razboi ucraina