MENIU

Herman Berkovits (medicul lui Beniamin Netanyahu): „Restricțiile de la început s-au ridicat prea repede și în România și în Israel”

Herman Berkovits

Medicul personal al premierului israelian Beniamin Netanyahu a vorbit în direct la Realitatea PLUS despre situația pandemiei în această țară, comparând cu ceea ce se întâmplă în acest moment în țara noastră din punct de vedere epidemiologic.

Herman Berkovits: „În Israel situația este și mai gravă decât în România. Redeschiderea economiei a fost prea timpurie și în Israel, dar și în România. În Israel s-au făcut aproximativ 1,2 milioane de teste până acum. Se fac acum între 20.000-27.000 de teste zilnic. Restricțiile de la început s-au ridicat prea repede și în România și în Israel. Vedem acum o creștere de 40-50 ori mai mare față de ce a fost în luna mai în Israel. În Israel s-au raportat 1.260 de cazuri noi astăzi, dar nu sunt foarte multe cazuri grave. Grădinițele și școlile s-au deschis foarte repede în Israel. Valul al doilea este cu adevărat foarte mare. Autoritățile israeliene au recurs la măsuri foarte severe pentru a controla situația. Câteva cartiere ale Israelului sunt în carantină totală pentru o săptămână. Acestea sunt zonele restricționale. Bolile sunt urmărite în Israel și digital, prin securitatea internă. Am închis din nou localurile și sălile de sport. A crescut și șomajul în Israel, la 20%.”

Mai multe articole despre:
Israel coronavirus epidemie