MENIU

Henry Kissinger: "Vladimir Putin NU este Hitler. Pe plan militar, Rusia NU e în stare să ne bată"

Henry Kissinger: "Vladimir Putin NU este Hitler. Pe plan militar, Rusia NU e în stare să ne bată"

Ex secretarul de Stat american Henry Kissinger către europeni: Kremlinul nu duce o politică de cucerire, ci îndeamnă la precauţie alături de Trump: "priviţi lucrurile în substanţa lor". În ceea ce îl priveşte pe liderul de la Moscova, mesajul este unul pozitiv lăsând să se înţeleagă că nu este atât de rău aşa cum îl percepe lumea.

Putin nu e Hitler, nu trebuie zugrăvit aşa

"Negociaţi cu el, cu condiţii precise, este în interesul tuturor". Este sfatul pe care Henry Kissinger. Ex secretarul de Stat adaugă că este împotriva unei intervenţii unileterale americane în Coreea de Nord, unde soluţia este un acord cu China pentru siguranţa întregii regiuni, în timp ce europenilor le oferă acest sfat pentru a gestiona relaţia cu administraţia Trump:

''Nu daţi prea multă greutate declaraţiilor improvizate, dar concentraţi-vă pe esenţial, fiindcă un faliment al preşedintelui american nu vă convine nici vouă''.

Kissinger are o veche relaţie de prietenie cu Donald Trump, iar în săptămânile trecute a muncit pentru a uşura dialogul dintre Washington şi Moscova, unde în scurt timp se va afla în vizită secretarul se Stat Tillerson, pentru a evalua posibilitatea de  a negocia si de presupus a sonda terenul pentru o întâlnire la vârf dintre şefii Casei Albe şi al Kremlinului.

''Despre Rusia cred că există o neînţelegere. Putin nu e replica lui Hitler şi n-are în plan o politică de cucerire. Obiectivul său e să restabilească demintatea propriei ţări, de la Sankt Petersburg până la Vladivostok, cum a fost dintotdeauna.

Bine, aceasta răspunde unui anume naţionalism, dar şi unei istorii diferite de a noastră. A considera Moscova un potenţial membru NATO este greşit''. Deci, ''a picta pe Putin ca pe răul global este o greşeală de prespectivă şi de substanţă''.

Mai mult pe evz.ro

Mai multe articole despre:
Vladimir Putin Henry Kissinger