MENIU

Harem într-o sectă religioasă. Un episcop a trăit cu 24 de femei și are 146 de copii

Secta religioasă din Canada

O instanță canadiană a decis că doi lideri ai unei secte religioase sunt vinovați de practicarea poligamiei, hotărârea venind după două decenii de proceduri judiciare, notează Guardian. Potrivit presei canadiene, el este tatal a cel putin 146 de copii.

Winston Blackmore și James Oler, foști episcopi ai comunității Bountiful din Columbia Britanică, desprinsă din Biserica Mormonă, au fost găsiți vinovați de poligamie de un judecător al curții supreme din Columbia Britanică.

Blackmore, 61 de ani, a fost acuzat de practicarea "unei forme de poligamie" sau a "unui tip de uniune conjugala" cu 24 de femei între 1990 și 2014. Potrivit presei canadiene, el este tatăl a cel puțin 146 de copii.

Oler, de 53 de ani, s-a confruntat cu același tip de acuzații în legătură cu cinci femei, între 1993 și 2009. Nu se știe câți copii are acesta, potrivit Hotnews.ro. Luând în considerare legea anti-poligamie canadiană ce datează de un secol, autoritățile din Columbia Britanică au luat în considerarea încă de la începutul anilor '90 acuzarea unor membri ai izolatei comunități ce număra circa 1.500 de locuitori.

În ciuda mai multor investigații ale poliției în privință posibilelor abuzuri din comunitate, autoritățile au refuzat să aducă acuzații de poligamie din cauza îngrijorărilor că ar încalca dreptul constituțional la religie.

Mai multe articole despre:
harem sectă religioasă