MENIU

Haos pe căile ferate, sute de călători au stat ore întregi în trenuri (ÎNTÂRZIERILE ÎN TIMP REAL)

Vremea rea a dat peste cap circulaţia trenurilor mai ales în Banat şi Oltenia. Numeroase garnituri au rămas în gări sau chiar pe câmp. În Gara de Nord din Bucureşti, întârzierile sunt astronomice: un tren internaţional care vine de la Budapesta, via Sibiu, are 510 minute întârziere, iar trenul IR de la Arad 420 de minute. 

Vezi AICI situaţia întîrzierilor în Gara de Nord. 

UPDATE ora 18.00: Secţiile de cale ferată Vărădia -Săvârşin, Bărbăteşti - Musculeşti, Copăcioasa - Lunca Budieni şi Caransebeş - Lugoj au fost redeschise în jurul orei 17:00, iar trenurile oprite în staţiile de pe trasee vor fi treptat reînscrise în circulaţie, informează CFR SA.

În continuare se intervine cu drezine şi personal de specialitate pe intervalul de staţii Valea Sadului - Livezeni, însă trenurile care aveau trasat graficul de circulaţie prin această zonă vor fi redirecţionate pe rute ocolitoare.

Conform CFR Sa, vor ajunge cu întârziere la destinaţie trenurile: IR 1696/1695/1692 Timişoara Nord - Bucureşti Nord (retur), IR 1765 Iaşi - Timişoara, IR 1822/1821 Arad - Bucureşti Nord (retur), Tren 347-2/472-1/473-2/72-1 Curtici - Bucureşti Nord (retur), IR 1824 Simeria - Bucureşti Nord, IR 1836 Cluj - Bucureşti Nord, R 2031/2705 Petroşani - Arad şi R 9572 Timişoara - Caransebeş.

"În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secţiile de cale ferată de pe raza judeţelor aflate sub incidenţa celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situaţia o impune se va interveni operativ cu personal şi utilaje, astfel încât să menţinem operaţional traficul pe toate magistralele", precizează reprezentanţii companiei.

Călătorii se pot informa cu privire la ora de sosire/de plecare a trenurilor din gările București Nord, Brașov, Craiova, Iași și Timișoara AICI

UPDATE 14:00 CFR Călători

Drezinele acționează în acest moment pe intervalele Vărădia – Săvârșin, Bărbătești – Musculești, Copăcioasa - Lunca Budieni, Valea Sadului – Livezeni și Caransebeș - Lugoj pentru remedierea deranjamentelor la linia de contact și repunerea sub tensiune.

Traficul feroviar pe distanțele respective a fost oprit.

Trenuri afectate: IR 1696/1695 Timișoara Nord - București Nord (retur), IR 1692 Timișoara Nord - București, IR 1822/1821 Arad – București Nord (retur), tren 347-2 Curtici - București Nord, tren 472-1 București Nord - Curtici și tren 472-2 Curtici – București Nord.

Peste 200 de feroviari și 10 drezine pantograf acționează și la această oră la intrările în stații, în stații și pe secțiile de cale ferată unde circulație este încă întreruptă din cauza copacilor care au rupt firele de contact și s-au prăbușit pe calea ferată.

ŞTIREA ORIGINALĂ

La ora 7:30, echipele de intervenție acționau în teren pe 4 secții de cale ferată de pe raza regionalelor Craiova și Timișoara pentru remedierea deranjamentelor înregistrate la sistemul de alimentare cu energie electrică: Valea Sadului - Lainici, Lunca Budieni - Bărbătești, Valea Cernei - Turnu Severin și Vărădia -Săvârșin, unde nu există tensiune în firul de contact, din cauza copacilor căzuți pe calea ferată, potrivit comunicatului CFR.

sursa: CFR Călători/Filmare din trenul IR 1822 Arad -București Nord

 

Trenurile care circulau pe traseele respective fiind oprite în alte stații de pe traseu.

INTREUPERI ÎN BANAT/ora 8:00

Circulaţia feroviară pe magistrala 900 este întreruptă între staţiile CF Topleţ şi Valea Cernei, în judeţul Caraş-Severin, după ce mai multe crengi de copac au căzut peste firul de înaltă tensiune şi l-au rupt, arată raportarea centrului Infortrafic de duminică, de la ora 7:30.

De asemenea, din cauza lipsei de tensiune în reţeaua de contact, este oprită circulaţia feroviară pe magistrala 200, între staţiile CF Vărădia şi Zam, în judeţul Arad.

Din acest motiv, două trenuri şi-au întrerupt deplasarea. Trenul IR 473-2, care se deplasează pe relaţia Curtici – Bucureşti (aproximativ 60 de călători) staţionează aproape de staţia CF Vărădia. Trenul IR 472-1, care se deplasează pe relaţia Bucureşti – Budapesta (aproximativ 100 de călători) este oprit în staţia CF Zam.

Totodată că, din cauza vremii nefavorabile, noaptea trecută (în jurul orei 23.30) a fost închisă circulaţia feroviară pe secţia de cale ferată 922 Vasiova – Reşiţa, în judeţul Caraş-Severin.

ÎNTRERUPERI ÎN OLTENIA/ora 8:00

Secţia de cale ferată 202 Târgu Jiu – Filiaşi este întreruptă. Din acest motiv, trenul InterRegio 1822, care se deplasează pe relaţia Arad - Bucureşti Nord, este oprit în linie curentă între staţiile CF Budieni şi Copăcioasa, în judeţul Gorj.

Tren blocat în Defileul Jiului. Pasagerii sunt transportați la Petroșani cu microbuzele 

Asistență în stația Turnu Severin pasagerilor trenului IR 1696 Timișoara Nord - București Nord. 

Nu sunt anunţate porturi sau aeroporturi închise.

Se menţin cele 5 drumuri naţionale cu circulaţia oprită, respectiv:

1. DN 2H, în Milişăuţi, judeţul Suceava, la kilometrul 4+776, pentru efectuarea lucrărilor de reparaţii asupra podului din localitate. Circulaţia se desfăşoară pe rutele ocolitoare DN2 şi DN17A Rădăuţi - Suceava;

2. DN 2L, în Soveja, judeţul Vrancea, la kilometrul 59+900, ca urmare a precipitaţiilor abundente care au dus la prăbuşirea dalei de beton a podului, pe toată lăţimea căii de rulare;

3. DN 7C (Transfăgărăşan), de la kilometrul 104 (Piscu Negru, judeţul Argeş) până la kilometrul 130+800 de metri (Bâlea Cascadă, judeţul Sibiu), conform regulamentului de funcţionare a drumului şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, ce poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment;

4. DN 12B, în Slănic Moldova, judeţul Bacău, pe tronsonul kilometric 16+450-17+500, unde, la intrarea în localitate s-a produs o cedare aterasamentului

5. DN 67C (Transalpina), din cauza căderilor de zăpadă, pentru toate categoriile de autovehicule, pe tronsonul Rânca (Gorj) - Obârşia Lotrului (Vâlcea), între kilometrii 34+800 de metri şi 59+800 de metri

Mai multe articole despre:
tren CFR zăpadă căi ferate trafic blocat