MENIU

Haos pe aeroportul Otopeni. Sute de pasageri aşteaptă de ore întregi. Grevă în Italia

Haos pe aeroportul Otopeni. Sute de pasageri aşteaptă de ore întregi. Grevă în Italia

Este haos pe aeroportul Otopeni! Controlorii de trafic aerian din Italia sunt în grevă! 

Din cauza grevei controlorilor de trafic din Italia, șase curse aeriene spre România și din România spre Italia au întârzieri uriaşe!

O dublă grevă națională și pe aeroportul din Roma a condus la anularea a 721 de zboruri, pe întreg teritoriul Italiei. Jurnaliștii italieni de la Corriere dela Sera precizează că protestele controlorilor de zbor al ENAV, compania care gestionează traficul aerian civil în Italia, a fost declanșată între orele 10.00 și 18.00. La protest s-au aliat și sindicatele Fit-Cgil, Fit-Cisl, Uiltrasporti, Ugl-Ta și Unica. Grevele naționale aflate în desfășurare, marți, pe teritoriul Italiei arată astfel: primele de la ora 10.00 la 18.00, organizate de sindicatele Filt-Cgil, Uil Trasporti și Unica, iar celelalte de la 13.00 la 17.00, organizate de Fit-Cisl și Ugl-Ta. Protestele au provocat întârzieri și anularea zborurilor Ryanair, Alitalia și Vueling. De asemenea, scrie evz.ro, au intrat în grevă și personalul de pe anumite aeroporturi, precum cel din Roma-Fiumicino, tot de la 10.00 la 18.00 - organizată de Ugl-Ta și Unica. Alte opt proteste locale au loc în Milano, Padova, Cagliari, Catania, Ciampino, Lamezia Terme și Palermo.

Peste 1000 de pasageri de pe aeroportul Otopeni sunt afectaţi în acest moment de greva din transporturile aeriene din Italia.

Mai multe articole despre:
grevă aeroport Italia Otopeni pasageri blocati