MENIU

UPDATE Haos la metrou. Mii de călători s-au călcat pe picioare. Reacția Metrorex

UPDATE | Metrorex a remis un comunicat oficial, pe adresa Realitatea TV, în care anunță măsurile luate pentru fluidizarea traficului la metrou, fără a menționa cauzele care au condus la haosul din această dimineață.

Redăm comunicatul Metrorex:

"Metrorex a luat măsuri de fluidizare a traficului de călători la metrou, pentru evitarea supraaglomerării de la orele de vârf. Pentru ca circulația să se desfășoare în condiții depline de siguranță și confort:

- pe Magistralele 1, 2 si 3 au fost introduse în circulație trenuri suplimentare;

- s-a luat în considerare evitarea sosirii simultane a trenurilor în stațiile unde se înregistreaza  trafic mare de călători;

- a fost suplimentat personalul de conducere a trenurilor pentru micșorarea timpilor de întoarcere a metrourilor la capetele de magistrale"

------------------------------

Știrea inițială

Haos la metroul bucureștean în această dimineață. Mii de călători s-au călcat pe picioare, în mai multe stații, în încercarea de a se urca în trenurile de metrou.

Mai mulți călători nervoși au trimis filmulețe către site-ul realitatea.net.

În imagini pot fi văzuți oamenii din stațiile Piața Unirii și Piața Victoriei, în încercarea disperată de a înainta. Unii cititori au semnalat pentru realitatea.net că, de la Piața Unirii spre sensul de mers către Piața Victoriei, s-au putut urca abia în al șaselea tren.

De asemenea, o îmbulzeală s-a produs și la ieșirea de la stația Piața Victoriei. Și la stația Eroii Revoluției s-a produs haos, conform mărturiilor oamenilor, trimise pe adresa realitatea.net.

Explicația oficială, pe care orice călător prezent în stația de metrou Piața Victoriei o putea auzi, era: "Stimați călători, din cauza unor deranjamente în circulație, circulația trenului se desfășoară cu dificultate. Ne cerem scuze". Fără alte detalii.

La numărul de telefon alocat de Metrorex pentru călători, la ora 8:45, în plin haos, nu răspundea nimeni.

Dacă vrei să lași un mesaj, poți să o faci AICI!

Imagini din Piața Victoriei (1)

Imagini din Piața Victoriei (2)

 

Imagini din Piața Unirii