MENIU

Haos la metrou. Metrorex merge înainte cu "modernizarea" care a creat deja cozi uriaşe

Aglomeratie la metrou

Metrorex începe miercuri lucrările de modernizare a instalaţiilor de taxare de la 21 de accesuri din 11 staţii, lucrări ce vor dura până pe 29 august, conform unui comunicat al companiei.

Potrivit Metrorex, vor fi modernizate până la finele verii staţiile Piaţa Unirii 1 şi 2, Eroii Revoluţiei, Păcii, Obor, Piaţa Victoriei 2, Piaţa Sudului, Eroilor, Politehnică, Preciziei, Gorjului.

"Călătorii vor putea utiliza celelalte căi de acces disponibile. Având în vedere că acest proiect este unul complex, coroborat cu necesitatea de a asigura securitatea şi siguranţa călătorilor, precum şi de a respecta recomandările Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă 'Dealul Spirii' Bucureşti, lucrările de modernizare, se vor executa etapizat", au precizat reprezentanţii Metrorex.

Cozi uriașe la stațiile de metrou după "marea modernizare"

Modernizarea stațiilor de metrou a produs haos la intrarea în subteran. Accesul a devenit o problemă pentru călători, în condițiile în care turnicheții funcționează foarte lent și se creează cozi de zeci de persoane.

Cozi interminabile de zeci, chiar sute de persoane s-au format la stația de metrou Pipera ca să intre în subteran, după ce Metrorex a modernizat instalaţiile de control acces.

Aparatele cu sistem invers de taxare sunt problema. Turnicheții noi se deschid mult mai greu decât cei vechi, spun telespectatori Realitatea TV. În plus, mulți călători introduc cartela de acces așa cum erau obișnuiți, însă Metrorex a făcut modificări și călătorii trebuie să introducă cartela invers față de cum este inscripționat.

"Statia de metrou Pipera, marti 18 iulie 2017, dupa "marea modernizare". Este inaccetabil ca sute de oameni sa stea la coada la intrarea in metrou. Noile mijloace de acces la metrou au timp de asteptare triplu!", ne-a scris Gabriela Sacagiu pe adresa Martor Ocular.

Staţia de metrou Pipera a fost închisă circulaţiei timp de două zile, sâmbătă şi duminică, timp în care au fost făcute eforturi pentru ca lucrările de modernizare a instalaţiilor de control acces să fie finalizate mai repede decât a fost preconizat în ultimul calendar înaintat de către constructor. În perioada 15 - 17 iulie, trenurile de metrou au circulat cu călători doar până la/de la staţia Aurel Vlaicu.

Mai multe articole despre:
metrou metrorex