MENIU

Haos la ANAF! Un demis, înlocuit cu an alt demis

Schimbare bizară la conducerea ANAF. Premierul Viorica Dăncilă l-a demis pe vicepreședintele Virgil Pârvulescu, pe care ea l-a numit în urmă cu un an şi l-a readus pe Daniel Mihail Tudor, pe care tot ea l-a demis.Fosul preşedinte al ANAF Gelu Diaconu anunţă că schimbarea denotă "cavalcada incompetenţei care continuă într-un ritm aberant." 

"Cavalcada incompetenţei continuă intr-un ritm aberant. Azi a mai fost schimbat un vicepreședinte ANAF. Maine/poimane va urma altul (informatie certa). Vor reveni niste "fosti" pe post...(..) Uşsor de observat sarabanda schimbarilor la varful conducerii Fiscului si al Vamii...fiecare rezista pe post intre 90 si 180 de zile" a scris Diaconu pe reţele de socializare.

"Nicăieri în lume nu este o asemenea debandada la varful institutiilor vitale ale statului: armata, justitie, fisc, curte de conturi, politie, jandarmerie, etc. Sunt convins ca e un efect dirijat al cuplului infracţional Daddy- Valcov, interesaţi să se fure în liniste, dar mai ales să se pună "capacul" pe ce s-a furat în trecut." mai afirmă fostul preşedinte ANAF.

Daniel Mihail Tudor a revenit, miercuri, la şefia Directiei Generale Antifraudă Fiscală. El a fost numit de premierul Viorica Dăncilă în funcția de vicepreședinte ANAF, cu atribuții pe domeniul antifrauda. 

Fostul vicepreşedinte Virgil Pîrvulescu a fost însărcinat să coordoneze operaţiunea Iceberg, în cadrul căreia aproape 500 de companii mari şi mijlocii vor fi verificate, de-a lungul anului, privind externalizarea profitului, maniera în care companiile mari gestioneaza relaţiile economice între companii în grupul din care fac parte şi destructurarea lanţurilor tranzacţionale organizate in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale.

Pârvulescu a fost criticat chiar şi de liderul PSD, Liviu Dragnea, care i-a reproşat că firmele străine nu sunt  sanctionaţe, în timp ce firmelor românești sunt controlate cu exces de zel.

Mai multe articole despre:
ANAF gelu diaconu Mihaela Triculescu