MENIU

Haos fără sfârșit la Aeroportul Otopeni: 1 din 3 zboruri, ANULATE - Explicațiile conducerii

Haos fără sfârșit la Aeroportul Otopeni

Haos fără sfârșit la Aeroportul Otopeni, din Capitală. Bătaia de joc la adresa românilor continuă în cel mai mare aeroport din țară. Sute de persoane au s-au trezit cu zborul anulat, fără să primească și vreo explicație. 

Haos fără sfârșit la Aeroportul Otopeni. Situația este la fel ca în ultima săptămână. Cozi uriașe, după multe zboruri anulate. Problema ar fi lipsa de personal în urma concedierilor făcute în perioada de pandemie.

Indiferent de oră, aeroportul Henri Coandă din Capitală, cel mai mare din România, este plin de turiști. Sunt cozi interminabile la controlul de securitate și la check-in, iar pasagerii sunt sfătuiți să vină la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de decolare.

Cei din cadrul companiilor aeriene susțin că vina o au operatorii pentru că nu și-au prevăzut personal suficient pentru a putea opera zborurile, fie nu au aeronave.

Explicațiile conducerii

„Este o criză la nivel de industrie, după doi ani de pandemie. Începând cu anul acesta a crescut exponențial numărul de zboruri. După 2 ani în care zborurile nu au fost căutate, acum nivelul traficului a revenit la nivelul 2019, în unele zile fiind mai mare decât atunci. Problemele cu care ne confruntăm sunt în principal relaționnate cu probleme operaționale în alte aeroporturi, unde au fost greve care au creat după sine o serie de probleme de zbor, întârzieri. Joia trecută au fost 13 zboruri întâziate care au venit peste cele planificate.

Avem o serie de măsuri de informare, pe ce le-am transmis încă din decembrie: este bine să se ajungă înainte cu 2 ore jumătate la aeroport, să vină cu bagaj de cabină, pentru că o să reducă din timp cu check-in-ul, să își facă demersurile online. Să călătorească cu pașaportul chiar și în UE, că avem porți electronice și facilitează procedura”, a spus George Dorobanțu - CEO la CNAB SA. Compania Națională Aeroporturi București.

De ce nu s-a deschis Aeroportul Băneasa

Întrebat ce se întâmplă cu aeroportul Băneasa, George Dorobanțu a spus că acesta este redeschis începând cu această lună. „Au fost proceduri de autorizare, din această lună vom opera zborurile charter din Băneasa. Translatarea pasagerilor nu se face foarte rapid. Va fi o perioadă de câteva săptămâni pentru comutare”.

Mai multe articole despre:
haos aeroport zboruri