MENIU

Halucinant. Tăriceanu acuză Comisia de la Veneţia de superficialitate: "E o opinie subțire"

Tariceanu la Antena 3

Călin Popescu Tăriceanu acuză Comisia de la Veneţia de superficialitate: Opinia preliminară, extrem de subţire, spune el, e o opinie politică.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, lider al ALDE, a criticat, duminică, opinia preliminară publicată de Comisia de la Veneţia, susţinând că din punct de vede juridic este "extrem de subţire", fiind de fapt o opinie politică.

"Un astfel de document, denumit opinie preliminară nu trebuia făcut public, pentru că el presupune că urmează să fie modificat. Nu ştiu care sunt procedurile prin care se ajunge la opinia preliminară, dar prima remarcă pe care vreau să o fac pe fond (este că - n.r.) acest document este un document care din punct de vedere juridic mi s-a părut extrem de subţire. Este un document politic, este o opinie politică exprimată din partea Comisiei de la Veneţia. Nu e normal. Comisia de la Veneţia trebuia să analizeze subiectele de ordin juridic, nu opţiunile politice", a declarat Călin Popescu Tăriceanu la un post TV.

El a dat ca exemplu referirea Comisiei de la Veneţia la secţia de anchetare a faptelor procurorilor.

"Comisia de la Veneţia tratează lucrurile acestea cu o superficialitate care pe mine mă sperie. Efectiv mă sperie. În ceea ce priveşte opţiunile politice pe care le avem noi în domeniul politicii penale, în domeniul organizării Justiţiei, cred că filtrele pe care le-am avut şi care au funcţionat, inclusiv la Curtea Constituţională, au fost suficiente", a mai spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

Mai multe articole despre:
Tăriceanu comisia de la venetia