MENIU

HALUCINANT! Condamnat pentru crimă pentru că nu i-a spus iubitei că are HIV

Un bărbat căsătorit din orașul Toledo, Ohio, care a avut o legătură extraconjugală cu o altă femeie, a fost condamnat la închisoare sub acuzația de crimă cu premeditare, deoarece și-a infectat de bunăvoie partenera cu virusul HIV.

Ronald Murdock (51) a fost inculpat pentru uciderea lui Kimberly Klempner (51), cu care avusese o relație de cinci ani. Aceasta s-a stins din viață în urma infectării cu HIV, deoarece bărbatul i-a ascuns faptul că era purtătorul acestui virus și a întreținut relații sexuale neprotejate.

Fiul victimei a declarat pentru mass media locale că mama sa nu a aflat că are SIDA, decât într-un stadiu în care nu se mai putea face nimic pentru a-i prelungi viața. Aceasta a aflat de la soția inculpatului, care a abordat-o atunci când a aflat despre relația extraconjugală a soțului său.

Ohio face parte dintr-un grup mare de state care au legi penale foarte drastice în privința infectării cu HIV, și, în general, se consideră crimă atunci când cineva expune alte persoane la HIV sau nu își dezvăluie statutul de HIV-pozitiv, informează Metro.