MENIU

Anchetă uriașă la Brăila: când au văzut că lipsește din spital, medicii au externat pacientul în acte. A fost găsit mort mai târziu, lângă gard

Spitalul Județean Brăila

Informații șocante ies la iveală în cazul pacientului găsit mort lângă gardul Spitalului Județean Brăila. Potrivit presei locale, când au văzut că lipsește din spital, medicii l-au externat în acte. În urma anchetei interne, managerul și-a pierdut funcția. 

Autoritățile au lansat o anchetă după ce Uun bărbat de 53 de ani, pacient la cardiologie, a fost găsit mort, noaptea, lângă gardul Spitalului Județean Brăila.

Conform Biroului de presă al IPJ Brăila, poliţiştii au fost sesizaţi pe 16 octombrie, prin apel 112, de către un medic de la Spitalul judeţean cu privire la faptul că un bărbat care era internat ar fi plecat din unitatea spitalicească.

"Bărbatul de 53 de ani, din Brăila, a fost găsit în stare de inconştienţă, în exteriorul unităţii spitaliceşti, lângă gardul acesteia, situat pe Şoseaua Naţională Veche, fiind declarat decedat. Acesta a fost transportat la Serviciul Judeţean de Medicină Legală Brăila în vederea efectuării necropsiei", se arată într-un comunicat de presă remis duminică de IPJ Brăila.

Accident pe autostradă: șapte morți, 25 de răniți, 158 de mașini implicate

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, dr. Dragoş Voicu, a declarat, pentru Agerpres, că pacientul se internase în urmă cu două săptămâni cu insuficienţă respiratorie acută şi insuficienţă cardiacă şi prezenta sechele de accident vascular cerebral, "motiv pentru care era confuz, iar asistentele aveau ordin să treacă pe la el din oră în oră".

Medicii au dat vina pe pacient: era confuz

Din declaraţiile celor 3 medici care l-au urmărit pe parcursul internării, pacientul nu prea ţinea cont de recomandări, continua să fumeze, nu ţinea regim, nu stătea în salon, asistentele aveau ordin să treacă pe la el din oră în oră.

În plus, avea probleme de percepție și de memorie, în urma unui AVC, se credea în Italia și nu înțelegea exact ce i se întâmplă. Din acest moment, au precizat oficialii spitalului, asistentele aveau misiunea să-l verifice in salon din oră în oră. Așa a fost descoperită dispariția sa.

Noi reguli pentru pensia alimentară: amendă uriașă sau închisoare până la 3 ani pentru părinții care nu plătesc din rea voință

Din acest motiv, potrivit purătorului de cuvânt al Spitalului Județean Brăila, vina ar aparține firmei de pază, având în vedere că "la poarta din spatele unităţii spitaliceşti ar fi trebuit să existe un paznic, care să observe apariţia pacientului, mai ales că era noapte, era desculţ şi în pijamale".

Ce s-a întâmplat, de fapt

Cu toate acestea, explicațiile oficiale nu au mulțumit reporterii locali, care au lansat propriile investigații si au descoperit o serie de nereguli grave.

Potrivit unor surse, pe numele bărbatului de 53 de ani, care, în dimineața zilei de 16 octombrie, în jurul orei 05:00, a plecat din salon, de la etajul VI, desculț și în pijamale, există o fișă de externare.

Practic, după ce au văzut că Victoraș Grozavu lipsește, cadrele medicale au întocmit o fișă de externare din spital, scrie presa locală. Inclusiv o scrisoare medicală a fost emisă de Secția de Cardiologie.

De cealaltă parte, Delia Râșnoveanu, managerul Spitalului Județean, afirmă că aceasta este procedura legală în cazul unui pacient care părăsește spitalul fără acordul medicului, respectiv este externat în acte.

După mai puțin de două ore de la acel moment, polițiștii, sesizați de spital, l-au găsit pe bărbat în afara spitalului, la doi pași de un post de pază. Acesta nu mai prezenta semne vitale.

 Percheziţii ample la Jilava. Fiul lui Sile Cămătaru coordona din pușcărie o rețea de traficanți. Cum ajungeau drogurile în închisoare