MENIU

Guvernul schimbă CASS-ul: plăteşti mai mult, primeşti mai mult

Guvernul vrea să schimbe sistemul contribuțiilor sociale astfel încât serviciile să nu mai fie identice pentru toată lumea. Astfel, cine plătește mai mult la contribuțiile de sănătate va avea parte de servicii medicale mai bune. 

Ministrul Finanţelor a explicat, în linii mari, care va fi noul concept pe baza căruia se vor oferi serviciile medicale ale statului.

"În funcție de cât plătești pe CASS, vor exista mai multe variante, pachetul 1, pachet de bază, ai un alt venit la care se plătește CASS, deci implicit o contribuție mai mare, atunci ai al doilea pachet, cu alt tip de servicii, acesta cred că e sistemul logic", a declarat, vineri, ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici.

Teodorovici susţine că noua filosofie a CASS le oferă mai multe astfel de servicii celor care plătesc mai mult. "Dacă plătim diferit e normal să fie mai multe variante pachete de servicii pe care un contibuabil să le primească, nu e normal să fie asta abordarea?"

Eugen Teodorovici n-a oferit detalii despre etapele noului proiect şi de când s-ar putea aplica. În prezent, în România sunt 15 milioane de persoane asigurate şi plătitoare, dar 17 milioane de beneficiari ai serviciilor de sanatate. Diferenţa provine din faptul că cei care nu plătesc asigurări de sănătate sau cei care au venituri sub venitul minim beneficiaza de asistenta medicală, potrivit Digi24.ro.

Mai multe articole despre:
CASS