MENIU

Guvernul pregătește prelungirea stării de alertă și noi restricții pentru Paștele ortodox - CÂND se ia decizia finală pentru Noaptea de Înviere

Premierul Florin Cîțu, anunț restricții stare de alertă și Paștele ortodox Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Florin Cîțu a anunțat că Guvernul se reunește joi într-o nouă ședință pentru a decide prelungirea stării de alertă dar și a restricțiilor de circulație pentru perioada Paștelui ortodox.

 

Guvernul va aproba joi prelungirea stării de alertă, în cadrul hotărârii care va fi adoptată privind restricţiile de circulaţie din perioada Paștelui ortodox, între 30 aprilie și 3 mai, și din Noaptea de Înviere, a anunţat premierul Florin Cîţu.

„Mâine (joi - n.r.) este decizia, hotărârea de Guvern, pentru prelungirea stării de alertă. În hotărârea precedentă, ştiţi foarte bine, că era până la ora 2.00 dimineaţa. Vom vedea pentru mâine dacă se schimbă ceva sau nu, în acest moment noi nu am luat o decizie, vom lua o decizie mâine", a declarat premierul Florin Cîţu, în conferinţa de presă la Palatul Victoria, după ședința de miercuri de guvern.

Acesta a exclus categoric o carantină națională în perioada următoare în România și a asigurat că se merge în direcția relaxării economiei, condiția principală fiind ca toți să se vaccineze și să respecte regulile de protecție împotriva COVID-19.

„Vaccinați-vă, altfel nu relaxăm nimic de la 1 iunie” este avertismentul transmis de Florin Cîțu, în urma ședinței de guvern. Premierul ar dori ca 5 milioane de români să fie imunizați până la sfârșitul lunii mai. Acest lucru ar însemna 35% din populația adultă. La mijlocul verii am putea avea deja 10 milioane de oameni vaccinați, spune premierul. Florin Cîțu a anunțat la începutul acestei săptămâni că termenul posibil pentru viitoarele relaxări este 1 iunie.

Declarația premierului a venit ca răspuns la afirmațiile secretarului de stat Andreea Moldovan despre un eventual lockdown. Medicul epidemiolog s-a referit la o situație ipotetică de carantinare generalizată de două săptămâni pentru a reduce creșterea îmbolnăvirilor și a elibera presiunea imensă din sistemul medical în acest moment, pe măsură ce bilanțul cazurilor severe de la ATI crește de la o zi la alta.

Citește și Care este condiția pusă de premierul Florin Cîțu pentru a evita carantina totală