MENIU

Guvernul Orban va face rectificare bugetară ”în regim de urgență”

Guvernul României efectuează, în regim de urgență, rectificarea bugetară, în vederea asigurării resurselor financiare necesare, se arată în Anexa I la Decretul președintelui Iohannis privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României.

Rectificarea bugetară are rolul de a pune la dispoziție autorităților sanitare și a celor însărcinate cu ordinea publică toate fondurile necesare pentru lupta împotriva epidemiei de coronavirus.

E de așteptat ca odată cu rectificarea Guvernul să aprobe și modificarea unor ținte macroeconomice, mai ales după ce Comisia Europeană a propus ca pragul maxim al deficitului de 3% să poată fi depășit de statele membre.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni, într-o declarație de presă, că a decretat stare de urgență în România. „Vom trece cu bine prin această grea încercare dacă vom lua măsuri severe. Începând de astăzi se instituie starea de urgență pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile”. 

Decretul prezidențial cuprinde măsuri pentru economie: ”guvernul poate lua măsuri de sprijin și va va anunța curând pachetul de soluții pregătit. Producția și întreaga economie trebuie să fie pregătite să susțină combaterea epidemiei. Se va asigura continuitatea tuturor serviciilor de utilitate publică”, a spus Klaus Iohannis.

Mai multe articole despre:
guvern coronavirus