MENIU

Guvernul nu va discuta azi plafonarea prețurilor la RCA. ASF și-a retras proiectul

Ședință de guvern

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și-a retras proiectul privind plafonarea prețurilor la polițele de Răspundere Civilă Auto (RCA), a declarat Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

„În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autoritatea de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi deoarece a fost retras de ASF”, a spus Cărbunaru, citat de HotNews.

Vineri este programată o ședință de Guvern la Palatul Victoria.

Anterior, existau speculații că proiectul de Hotărâre de Guvern privind stabilirea unor tarife maxime la RCA va fi aprobat în ședința de vineri, după ce falimentul Euroins, asigurător la care aproape 2,8 milioane de români au polițe RCA, a creat agitație.

Proiectul de HG privind înghețarea prețurilor RCA a primit aviz favorabil din partea Min. Justiției și a Consiliului Concurenței și negativ din partea Consiliului Economic și Social, cu mențiunea că cel din urmă este doar consultativ.

Min. Justiției a atras atenția că există riscuri majore de nelegalitate și este nevoie de consultarea MAE, pentru a nu se declanșa procedura de infringement de la nivelul instituțiilor europene.

Mai multe articole despre:
plafonare RCA scandal ASF faliment Euroins