MENIU

Guvernul nu a renunțat la OUG-urile toxice din epoca Dragnea. Ce pregătește Dăncilă

Guvernul Dancila pregateste un nou OUG

Guvernul Dăncilă nu a renunțat la obiceiurile rele din epoca Dragnea: o Ordonanță de urgență pregătită pentru săptămâna viitoare le va oferi aleșilor locali PENSII SPECIALE.

Ministerul Dezvoltării a publicat astăzi pe site un proiect de OUG privind Codul Administrativ, care, potrivit unor surse, va fi adoptat săptămâna viitoare.

Printre prevederile proiectului au rămas şi mult discutatele pensii speciale pentru primari.

Guvernul plănuieşte ca săptămâna viitoare să dea o ordonanţă de urgenţă pentru adoptarea Codului Administrativ, susţin surse guvernamentale.

Conform proiectului publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, majoritatea prevederilor controversate au fost lăsate, printre acestea fiind şi pensiile speciale pentru aleşii locali (primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ).

Deşi au fost criticaţi de Opoziţie că se folosesc de pensiile speciale pentru a-i mitui pe primari, social-democraţii au insistat că primarii au nevoie de ele.

„Primarii trebuie să aibă pensii speciale, să vă intre bine în cap. România merge înainte nu prin atacuri la Curte. România are nevoie de un cod administrativ. Avem nevoie de o reformă administrativă. Primarii au nevoie de pensii speciale", declara în aprilie Florin Iordache.

Toți copiii din această localitate au primit o bicicletă cadou de 1 iunie!

Codul administrativ a fost adoptat pe 9 iulie de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional cu 175 de voturi "pentru", 33 "împotrivă" şi 15 abţineri.

Pe 20 mai, premierul Viorica Dăncilă a anunţa la Suceava că proiectul Codului Administrativ va fi aprobat prin Ordonanţă de Urgenţă, după alegerile europarlamentare, cel mai probabil în luna iunie sau iulie.

Mai multe articole despre:
pensii speciale Codul Administrativ