MENIU

Guvernul Greciei și autoritățile din Samothraki au o promisiune pentru turiștii români

Samothraki 

Oficialii din Grecia fac o serie de promisiuni vizitatorilor români după problemele care au ținut captivi, în insula Samothraki, sute de turiști.

”Guvernul elen a luat ieri o serie de măsuri pentru rezolvarea definitivă a problemei legăturii maritime între Samothraki și Alexandroupolis în urma căreia s-a creat o situație neplăcuta pentru turiștii greci și străini aflați pe insula Samothraki”, anunță un comunicat al ambasadei Greciei la București.

Mesajul vine după problemele întâmpinate de turiștii români și străini blocați timp de mai multe zile pe insula grecească.

Ce propun oficialii greci? 

”În afara asigurării unei legături regulate a insulei cu orașul Alexandroupolis până la sfârșitul lunii octombrie și demararea unor lucrări tehnice pentru decolmatarea, modernizarea și optimizarea porturilor, au fost decise și măsuri pentru întărirea fluxului turistic spre Samothraki.

Consolidarea activității turistice în insulă se va efectua prin acțiuni imediate pentru atragerea de turiști din România, care reprezintă aproximativ o treime dintre călători, în urma unei înțelegeri între Ministerul Turismului și biroul din România al
Organismului Elen de Turism. Pe termen mediu, se va înființa o nouă linie maritimă pe traseul Samothraki - Alexandroupolis - Limnos. Autoritățile elene doresc să demonstreze astfel marea importanță pe care o acordă turiștilor din
România, aceștia bucurându-se de o stimă deosebită, atât în Samothraki cât și în restul Greciei.

Autoritățile elene au cerut explicații de la responsabilii companiei care efectuează legătura maritimă între insula Samothraki și Alexandroupolis pentru întreruperea legăturii care a cauzat o serie de probleme pentru turiștii și antreprenorii din insulă, iar Autoritățile Portuare din Alexandroupolis au înaintat dosarul respectiv autorităților judecătorești din oraș.

Un interes special pentru turiștii români au exprimat și antreprenorii și meșteșugarii din Samothraki, invitându-i să se bucure de frumusețile insulei și tradiționala ospitalitate grecească, la prețuri semnificativ reduse până la sfârșitul acestui sezon turistic dar și pentru sezonul următor.”, mai spune comunicatul.

Mai multe articole despre:
Grecia Samothraki