MENIU

Guvernul anunță sancțiuni pentru profitorii scumpirii artificiale a carburanților și pentru cei care au manipulat

Foto ilustrativ

Guvernul dezaprobă și va sancționa prin pârghiile orice încercare de a provoca dezechilibre și induce dezinformări în spațiul public. Reacția vine ca urmare a isteriei naționale provocate, miercuri, de zvonurile că urmează o scumpire devastatoare a carburanților, ca urmare a situației din Ucraina. De altfel, Executivul avertizează asupra pericolului ca efectele agresiunii ruse în țara vecină să fie amplificate prin manipulări și dezinformare.

"Lumea întreagă și România deopotrivă traversează o perioadă foarte sensibilă, în care problemele grave de securitate și efectele agresiunii ruse în Ucraina riscă să fie amplificate prin manipulări și dezinformare.
 
Urmărim inclusiv aceste aspecte și luăm măsuri pentru a contracara războiul informațional și încercările de a crea instabilitate și răspândi panica nejustificat în rândul populației. Să nu ne lăsăm conduși de reacții pripite, sub impulsul unor știri neverificate din surse credibile! Avem mare nevoie, mai ales în contextul acestui război hibrid, să filtrăm cu bună credință, rațiune și responsabilitate informațiile care ne parvin" a transmis Executivul, într-un mesaj pe Facebook.
 
Pe de altă parte, guvernul susține și demersurile inițiate de Romanian Business Leaders pentru a contracara războiul informațional.