MENIU

Guvernul a adoptat OUG 7 care modifică legile justiției

Lecție de drept pentru Tudorel Toader

Guvernul a adoptat  în şedinţa de marți modificările propuse de Tudorel Toader Ordonanţei 7, cea care a stârnit revolta magistraţilor. Premierul Viorica Dăncilă spune că aceste soluţii au fost convenite cu reprezentanţii CSM şi cu cei ai asociaţiilor de magistraţi.

UPDATE: "Guvernul a adoptat OUG pentru modificări la legile justiţiei, cele trei legi ale justiţiei, dacă este să mă exprim mai accesibil, modificări la OUG 7/2019, care la rândul ei a adus modificări legilor justiţiei", a anunțat ministrul Tudorel Toader la finalul ședinței de Guvern.

Ministerul Justiției a publicat luni modificările pe care vrea să le facă în OUG 7. Tudorel Toader renunță doar la puține dintre prevederile controversate care au aruncat în aer sistemul judiciar.

Ordonanța vizează creșterea salariilor IT-iștilor și problemele legate de delegările procurorilor șefi, dar ministrul nu renunță la puterile sporite pe care le dă Secției Speciale pentru Investigarea magistraților.

Proiectul de modificare a Ordonanței 7, pus în dezbatere publică. Principalele modificări

Tot marţi, de la ora 16:00, în Parlament se dezbate moţiunea simplă depusă de Opoziţie împotriva ministrului Justiţiei Tudorel Toader.  Opoziția îi reproșează ministrului Justiției „campania” împotriva Laurei Codruța Kovesi.

Moţiunea este un test şi pentru coaliţia PSD-ALDE, care nu mai este sigură pe majoritate în Camera Deputaţilor, după mai multe demisii din PSD.

Mai multe articole despre:
PSD tudorel toader ALDE oug 7